|

Şiirler mülteciler için okunacak

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başladı. 15 ülkeden 38 şairin katıldığı "göç" temalı festivalde şiirler mülteciler için okunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:01 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Adını, dünyada sadece Sultanbeyli Aydos Ormanı'nda bulunan İstanbulensis Çiçeği'nden alan Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başladı. Bu yıl 4'üncü kez okurla buluşan festival "göç" temasıyla düzenleniyor. Şiir dostlarını Sultanbeyli'de buluşturacaklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, göç temasına dikkat çekerek şuları söyledi: “Göç, mültecilik konusunda Batı'nın müthiş duyarsızlığıyla karşı karşıyayız. Dinin, ırkın, mezhebin ehemmiyeti yok. İnsan olması yeter. Mültecilere ciddi bir duyarsızlık var ve biz de onların derdini en iyi şairlerin anlatacağının bilincindeyiz. Dertlerini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.”



HER KÜLTÜRDEN DİZELER


Bugün başlayan festivale 15 ülkeden 38 şair katılacak. Festivalin şiir okuma ve konser etkinlikleri Aydos Kalesi'nde ve okullarda gerçekleştirilecek. Festivale Türkiye'den katılan Cahit Koytak, Ali Ural, Hicabi Kırlangıç, Alim Yıldız, Bahtiyar Aslan gibi şairlere Bosna'dan Cemalettin Latic, Kırım'dan Emine Memetova, Urumçi'den Muhetaer Bogela, Suriye'den Amir Darwish, Hindistan'dan Debjani Chatterjee, Lübnan'dan Chawkl Bzih eşlik edecek.



GÖL KIYISINDA BULUŞMA


Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Göl Saatleri Şiir Akşamı'nın 5'incisi ise yarın başlıyor. Türk Edebiyat Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleşecek etkinliğin bu yılki onur konuğu şair Ali Akbaş olacak. Bir gün sürecek etkinliğe katılacak şairler ise şöyle: Ayşe Sevim, Cevdet Karal, Domenico Brancale (İtalya), Elvedin Neziroviç (Bosna Hersek), Hayriye Ünal, Hulud El Mualla (Birleşik Arap Emirlikleri) Mahmoud Al Tawail (Suriye) Mehmet Aycı, Naida Mujkiç (Bosna Hersek), Nurettin Durman, Ricardo Bellveser (İspanya), Ünsal Ünlü.


#İstanbulensis Şiir Festivali
#Sultanbeyli Aydos Ormanı
8 yıl önce