|

Şıklığı ve uyumu pelerinle yakalayın

Son zamanların vazgeçilmez parçası pelerinler, doğru kullanıldığı takdirde son derece şık ve zarif bir stil oluştumanızı sağlıyor. Siz de doğru parçalar kullanarak pelerin modasına ayak uydurabilir, farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 18:41 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

60' ların ve 70'lerin hit parçası pelerinler diğer sezonlarda olduğu gibi bu sezon da vitrinlerdeki yerini koruyor. Birçok ünlü markanın koleksiyonunda yer verdiği bu parça ceketten kazağa, paltodan elbiselere kadar hemen hemen tüm kıyafetlerde karşımıza çıkıyor. Paltoların yerini alan pelerinler spor ama şık, modern veya bohem görünmek isteyenlerin gardırobundan eksik etmediği parçaların başında geliyor. Siz de hem yazın hem de kışın kullanılabilecek pelerinlerle stilinize zarafeti ve hanım hanımcık havayı katabilirsiniz. Fakat bu gözde parçayı kullanırken birkaç kuralı da göz ardı etmemenizde fayda var. Çünkü doğru modeli ve rengi kullanmadığınız takdirde olduğunuzdan daha da kilolu görünme riskiniz oldukça yüksek. Peki pelerinler nasıl giyilir? İşte işinizi kolaylaştıracak birkaç kural:







Vücut tipinize uygun giyinin: Armut vücut tipine sahipseniz pelerin boyu da basenlerinizin hizasında bitiyorsa tüm dikkatleri aslında hiç de istemediğiniz basenlerinize çekmiş olursunuz. Bu nedenle ya bu bölgeleri kapatacak bir boyu ya da bolero tarzında göğüs hizasında biten modelleri tercih etmelisiniz. Böylelikle dikkati aşağı değil yukarı çekmiş olursunuz. Tabii kısa olanı tercih ettiğinizde de seçtiğiniz pantolon, etek gibi detayların vücut şeklinizi doğru göstermesi konusunda iyi seçilmiş olması gerekir. Yine armut vücut tipine sahipseniz uzun pelerinleri kullanmamalısınız.



Doğru parçalarla kombinleyin: Pelerinlerin genişleyen kesimleri nedeniyle kombini tamamlayan diğer parçaları sizi ince gösterecek olanlardan yana kullanmalısınız. Topuklu ayakkabılar ile kombinlenmiş dar paça pantolonlar, skinny jeanler, dar kalem etekler tercihleriniz arasında olabilir. Kapalı kadınlar pelerin giyecekse, kışın kalem etek veya A kesim etek giyebilirler. Yazın ise yazlık pelerinlerinizin altına pantolon etek ya da yazlık pelerin gibi uçuş uçuş elbiseler kullanabilirsiniz. Pelerininizi gömlek ve jean ile kombinleyerek de hem spor hem şık bir hava yakalayabilirsiniz.






Sade renkler daha kullanışlı: Bu sezon gardrobunuzda güzel bir pelerine yer vermeye kararlıysanız, pek çok renkle uyum sağlayabilen tonları tercih etmenizde fayda var. Siyah, gri, camel veya lacivert tonlarında bir pelerin doğru bir seçim olacaktır. Kendisi hareketli bir parça olan pelerinde sade renkler modeli daha iyi gösterecek ve böylelikle diğer parçalarda daha özgür olabileceksiniz.



Desenli modellerde ekoseyi tercih edin: Pelerin, modeli ve duruşuyla farkını ortaya koyan bir parça. Desenli modeller tercih ettiğinizde parça daha da ön plana çıkıyor. Eğer tercihinizi desenli bir pelerinden yana kullandıysanız alt giyimde sade seçimler yapmanızda fayda var. Desenli bir pelerin istiyorsanız ekoseli olanları tercih edebilirsiniz. Pelerininizi skinny kesim bir pantolon ve sade bir triko ile tamamlayabilirsiniz.






Aksesuar kullanın: Soğuk havalarda bile pelerin giymek istiyorsanız aksesuarlardan destek almanızda fayda var. Bir çift uzun eldiven ile boynunuzu sıcak tutacak bir atkıyı kombininize dahil ederek soğuktan korunabilirsiniz. Pelerinler ile birlikte rahatlıkla kullanabileceğiniz bir diğer aksesuar da kemerler. Ayrıca kürk detayları da kombinlerinize şıklık katan bir başka parça olarak karşımıza çıkıyor. Sayfada yer alan birbirinden şık ve farklı modelleri Modanisa.com adresinden bulabilirsiniz.



Çanta seçimine dikkat edin: Pelerin ya da panço giyecekseniz omuz çantası kullanmamaya özen gösterin. Omuz çantası kullanmak hem zor olabilir, hem de pelerinin modelini gölgede bırakır. Eğer gece davetlerinde pelerin tercih ettiyseniz küçük bir clutch çanta kullanabilirsiniz. Ancak günlük kombinlerinizde elde taşımalık orta ya da büyük bir çanta ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.



Çizmeyle tamamlayın: Pelerinleri dilediğiniz model ayakkabıyla tamamlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin hangi tarza bürünmek istediğinize bağlı. Ancak soğuk kış günlerinde uzun çizmeler pelerinlerle çok hoş bir uyum yakalıyor.




#pelerinler
#moda
#giyim
#tarz
8 yıl önce