|

Sınav: Biz kendimize yeteriz

Yapımcı, yönetmen ve senarist Osman Sınav, Hollywood'a hiç özenmediğini belirterek, "Biz kendimize yeteriz. Yeteri kadar güçlüyüz, finansmanımız da kaynağımız da var" dedi.

Yeni Şafak
12:39 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 09:40 - 30/10/2015 Cuma
AA

Sınav, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirligi tarafından düzenlenen 4. Belgrad Türk Film Festivali'nin açılış programına katılmak üzere geldiği Belgrad'da açıklamada bulundu.



Türk sinemacıları kendi tarihlerini anlatan filmler yapmamakla eleştiren Sınav, "Biz, dünya üzerinde kendi tarihiyle ilgili hemen hemen hiç film yapmamış tek ülke sinemacılarıyız. Dünyada bizden başka böyle bir sinema topluluğu yoktur" diye konuştu.



Sınav, tarih filmi bağlamında Türkiye'de birtakım çalışmaların yapıldığını ancak yapılanların tarih bilimiyle çok ilgili olduğunu düşünmediğini belirterek, "Dönem kostümü giyilmesi, o filmi tarih filmi yapmaz. Tarih filmi bir misyondur. Önce tarihin dramasını algılamak lazım. Biz Türk sinemacıları olarak tarihimizle ilgili hiçbir şey yapmadık diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.



Sinemacılar olarak, pazarı geliştirmeye ve kalıcı hale getirmeye yönelik çalışmalar yapmaları gerektiğini söyleyen Sınav, "Fikirler üretmemiz lazım. Kontent üretmemiz lazım. Üretim yoksa popülarite biter" dedi.



Sınav, Hollywood'un popüler kültürün getirdiği bir şey olduğunu kaydederek, "Bunun (Hollywood) çok da önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendi misyonumuzu, kendi gözlemimizi, kendi projeksiyonumuzu oluşturmamız lazım. Önümüze Hollywood projeksiyonları koyarsa, kendi projeksiyonumuzu oluşturamayız" şeklinde konuştu.



Bu nedenle Hollywood'a hiç özenmediğini aktaran Sınav, "Biz kendimize yeteriz. Yeteri kadar güçlüyüz, finansmanımız da kaynağımız da var" dedi.



Sınav, ne zaman bir Balkan ülkesine gitse kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, gelecekte bir Balkan hikayesini film yapmayı istediğini dile getirdi.



Sınav, "Çok istediğim bir hikaye var. Bosna'daki savaşta yaşanmış, bir müzisyenin hikayesi ancak henüz bitmedi. Bu konuda çalışıyoruz. Balkan hikayesi çekmeyi çok istiyorum. Gerçekten büyük hayallerimden bir tanesi, Balkan hikayesi çekmek" ifadesini kullandı.



#Osman Sınav
#Holywood
#Türk sineması
8 yıl önce