|

Sinema ve edebiyat festivalde buluştu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen, “9. İstanbul Edebiyat Festivali”nde, ödüller sahiplerini buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:24 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ödül töreninde Eda Tezcan, Seyid Çolak, Yeşim Tonbaz ve Bedir Acar’a da takdir beratları verildi.
Ödül töreninde Eda Tezcan, Seyid Çolak, Yeşim Tonbaz ve Bedir Acar’a da takdir beratları verildi.

Göksel Baktagir konserinin ardından ödüllerin takdim edildiği festivalde, Festival Özel Ödülü’ne değer bulunan yönetmen Semih Kaplanoğlu, kendini iyi ve mutlu hissettiğini belirterek, festivalin hazırlanması sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen, sinema yazarı İhsan Kabil de “Sinema ve edebiyat ilişkisini bir araya getiren, farklı soruları açımlamaya, anlamaya çalışan, bağ kuran, farklılıkları irdeleyen, çok değerli sinema ve edebiyat insanlarını yad ettik, saygılar sunduk” dedi.

VEFA ÖDÜLÜ LÜTFİ METE'YE

Ömer Lütfi Mete ise “Muhtevalı senaryolarıyla, sinemaya sırat-i müstakim üzerine istikamet kazandırması” nedeniyle Vefa Ödülü’ne layık görüldü. Mete’ye verilen Vefa Ödülü’nü kızı Hicaz Mete aldı. Ödül töreninde Eda Tezcan, Seyid Çolak, Yeşim Tonbaz ve Bedir Acar’a da takdir beratları verildi.

#Türkiye Yazarlar Birliği
#Ömer Lütfi Mete
#İhsan Kabil
6 yıl önce