|

Star Wars ile tüketim çılgınlığı

Star Wars: Güç Uyanıyor filmi, çok kısa bir sürede 1 milyar dolar gişe hasılatı yaptı. Bununla yetinmeyen Star Wars, şimdi oyuncak figürleri ile satış rekoru kırıyor. Star Wars tüketim çılgınlığını büyük ölçüde etkiliyor.

Yeni Şafak
11:00 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Güç Uyanıyor filmi ile birlikte gündemdeki yerini tekrar alan Star Wars, diğer taraftan bir çok firmanın reklam objesi haline geldi. Bu durum Star Wars'ın geleneksel hayranlarının canını fazlasıyla sıksa da, Disney Company hasılattan oldukça memnun.







Star Wars'un oyuncak figürleri, sadece 2015 yılı içerisinde 700 milyon dolar hasılat yaptı. Satışlar gelecek filmler ile hızını kesmeden devam edeceğe benziyor. Sadece 'Kylo Ren ışın kılıçları' bile Jurassic World,Yenilmezler ve Minyon'ların oyuncak satışı toplamından daha fazla hasılat getirdi.



Sinema dünyasının ve popüler kültürün en büyük tüketim makinelerinden birine dönüşen film özellikle gençleri hedef alıyor. Birçok ürüne albeni kazandırmak için Star Wars ibareleri yerleştiril

erek adeta bir tüketim çılgınlığının ortaya çıkması sağlanıyor. Bir bardak, şapka ya da yastık üzerine yerleştirilen Star Wars görselleri ile pazara sunuluyor. Hatta portakallar bile hap niyetine yutturuluyor. Satış gelirlerine baktığımızda Star Wars'ın tüketim çılgınlığının markası haline geldiği aşikar.





#Star Wars figürleri
#Güç Uyanıyor
8 yıl önce