|

Stres ve öfkeden lavanta ile arının

İnsanların vücudu ve ruhu birçok sebepten dolayı yorgun düşebiliyor. Gündelik hayatın koşturması,dengesiz beslenme,stres,hareketsizlik hem bedeni hem de zihni yıpratıyor.Uzmanlar bu yorgunluklardan lavantanın rahatlatıcı özelliğiyle kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak
10:40 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:42 - 14/01/2016 Perşembe
Diğer

Dr. Gönül Ateşsaçan, dengesiz bir hayat tarzı yüzünden bedenin normal sistemlerinin yetersiz kaldığını, vücutta asit miktarının arttığını ve daha birçok sebepten dolayı insanların vücutlarının yorgun düştüğünü belirtti. "Günümüzdeki hareketsiz yaşam tarzı, oksijen azlığı, stres, katkılı ve mevsim dışı gıdalarla beslenmek her ne kadar normal kabul edilse de sağlığa zararları olduğu kesin" diyen Dr.Ateşsaçan bu etkenlerden korunmak gerektiğini söyledi.



Bu etkenlerden korunmak için lavanta detoksu öneren Dr.Ateşsaçan, "Erkeklerde yaşanan öfke kadınlara göre daha yüksek fakat duygu paylaşımıysa daha azdır. Kadınlar duygularını daha kolay ifade edebiliyor, paylaşabiliyor. Bu nedenle erkeklerde öfke nedeniyle karaciğer daha fazla etkilenir. Bunun yanında beyler daha çok protein ağırlıklı beslendikleri için karaciğer temizliğine mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor'' dedi.



Lavanta detoksuyla baharı getirin


Stres ve öfkeden arınmak için

lavanta

detoksu öneren Gönül Ateşsaçan'a göre evde kolay bir şekilde hazırlanabilen bu detoksla, yorgun olan vücudunuza baharı getirebilirsiniz.



Malzemeler:



* 1 tatlı kaşığı lavanta



* 5-7 adet enginar yaprağı (bir enginarın iç yaprağı ve dış yapraklarından)



* 3 avuç kuru hindiba



* 1 parça kök zerdeçal



* 1.5 litre su



Tüm malzemeler bir kapta kaynatılıp, soğuduktan sonra dolapta bekletilmelidir. Hazırlanan bu karışım dolapta saklanarak tüketilmelidir. Bu karışım her hafta yeniden hazırlanmalıdır. Her sabah ve akşam 1 küçük su bardağı, yemekten 20 dakika önce içilmelidir. Toplam 2 hafta (15 gün) devam edilmelidir.



#stres
#öfke
#lavanta
#lavanda detoksu
8 yıl önce