|

Sundance'te ‘The Birth of a Nation’ rüzgarı

Sundance Film Festivali'nde ‘The Birth of a Nation’ rüzgarı esti. Toplamda üç ödül alan film siyahi köle isyanını beyazperdeye taşıyan en başarılı filmlerden biri oldu.

Yeni Şafak
11:43 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:43 - 3/02/2016 Çarşamba
Diğer

ABD'de düzenlenen ve bağımsız filmlerin katıldığı Sundance Film Festivali'nin kazananları belli oldu. Bu yıl 32'ncisi düzenlenen festivale beklenildiği gibi siyahi köle isyanına önderlik eden Nat Turner'ın hayatını anlatan 'The Birth of a Nation' adlı film damga vurdu.



Habertürk'te yer verilen habere göre, David Wark Griffith'in 100 yıl önceki 'The Birth of a Nation' (Bir Ulusun Doğuşu) filmine cevap niteliği taşıdığı söylenen Nate Parker imzalı yapım, drama dalında izleyici ödülü ve büyük jüri ödülüne layık görüldü. Başrollerini Daniel Radcliffe ve Paul Dano'nun paylaştığı “Swiss Army Man” ise en iyi yönetmen ödülünü kazandı.



Dünya Sineması bölümünde jüri büyük ödülü “Sand Storm” filmine verilirken en iyi yönetmen ödülü ise “Belgica” ile Felix van Groeningen'in oldu. İranlı bir rapçi'nin hikâyesini konu edinen “Sonita” ise yabancı belgesel dalında jüri özel ödülü aldı. Tolga Karaçelik'in “Sarmaşık” adlı filmi prömiyerini geçen yıl Sundance'te yapmış ve çok beğenilmişti.



Ödüller


ABD Dram Jüri Büyük Ödülü: Birth of a Nation (Nate Parker)


ABD Yönetmen Ödülü: Daniel Scheinert, Daniel Kwan (Swiss Army Man)


ABD Waldo Salt Senaryo Ödülü: Chad Hartigan (Morris From America)


ABD Seyirci Ödülü: Birth of a Nation (Nate Parker)


Dünya Sineması Dram Jüri Ödülü: Sand Storm / İsrail (Elite Zexer)


Dünya Sineması Yönetmen Ödülü: Belgica / Belçika-Fransa-Hollanda (Felix van Groeningen)


Dünya Sineması Seyirci Ödülü: Between Sea and Land / Kolombiya (Manolo Cruz, Carlos del Castillo )


#Sundance Film Festivali
#The Birth of a Nation
8 yıl önce