|

Tarık Buğra’ya vefa sahnesi

Şehir Tiyatroları, Tarık Buğra’nın yüzüncü yaş gününü unutmadı. Yeni sezona ‘Tarık Buğra’ adı verilirken, usta kalemin ‘Küçük Ağa’ ve ‘Akümülatörlü Radyo’ adlı iki oyunu seyirciyle buluşacak. Devlet Tiyatroları da Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ romanını sahneleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 29/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Genel Müdürü Salih Efiloğlu, Sanat Yönetmeni Süha Uygur, yeni sezon programını açıkladı.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Genel Müdürü Salih Efiloğlu, Sanat Yönetmeni Süha Uygur, yeni sezon programını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tiyatroları, yeni sezon programını dün düzenlenen basın toplantısında açıkladı. 4 Ekim’de perdelerini açacak Şehir Tiyatroları’nda bu yıl 19’u yerli 10’u yabancı olmak üzere toplam 29 oyun seyirciyle buluşacak. İbsen’den, Turan Oflazoğlu’na, Lambert’ten Sabahattin Kudret Aksal’a uzanan repertuvarda bu yıl yüzüncü yaş gününü kutlayacağımız Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğra unutulmadı. Toplantıda konuşan Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, bu yılın “Tarık Buğra Sezonu” olacağını belirterek, yazarın başyapıtlarından “Küçük Ağa” ve “Akümülatörlü Radyo” oyunlarını sahneleyeceklerini açıkladı. Şehir Tiyatroları’nda bu yıl “Bak Bizim Şarkımız Çalıyor”, “IV. Murat”, “Antigone”, “Temiz Ev”, “Uzlaşma”, “Çingeneler Gökyüzünde Yaşar” gibi oyunlar da seyirciyle buluşacak. Tiyatroseverler oyunlar ve program hakkında detaylı bilgiye sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresinden ulaşabilecek.


Usta yazar Tarık Buğra’yı, Devlet Tiyatroları (DT) da unutmadı. DT, geçtiğimiz ay Buğra’nın “Osmancık” adlı oyunun sahneleyeceğini açıklamıştı. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından Adnan Erbaş yönetmenliğinde sahnelenecek oyun, 4 Ekim Pazartesi günü prömiyer yapacak.

#Tarık Buğra
#Türk Edebiyatı
7 yıl önce