|

Tedaviyi reddetti son günlerini bu odada geçirdi

Yazdığı çocuk kitaplarıyla tanınan usta yazar Muzaffer İzgü, son günlerini İzmir'deki evinde ailesi ile birlikte geçirdi. İzgü'nün kanser olduğunu geç öğrendiğini ve bu nedenle de tedaviyi reddettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:03 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 11:18 - 27/08/2017 Pazar
IHA
Muzaffer İzgü, Türk Edebiyatına onlarca eser bıraktı.
Muzaffer İzgü, Türk Edebiyatına onlarca eser bıraktı.

Türk Edebiyatının usta yazarlarından biri olan 84 yaşındaki Muzaffer İzgü, dün akşam saat 20.15 sıralarında İzmir'in Karabağlar ilçesindeki evinde yaşamını yitirdi. Yaşanan acı kaybın ardından İzgü'nün oğlu Ahmet Şahin İzgü büyük üzüntü yaşadı. Türk Edebiyatının, gülmecenin son üçlüsünü kaybettiğini belirten Ahmet Şahin İzgü, "Türk okurunun başı sağ olsun. Son günlerini acısız geçirdi, gelini, torunları, torununun çocuğu ve ben hiç başından ayrılmadık" şeklinde konuştu


"84 yaşında hangi ilacı kabul etsin"

Ağustos ayının ilk haftasında İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İzgü, kanser hastası olduğunu öğrenmişti.

  • Muzaffer İzgü'nün tedavi olmayı kabul etmediği iddiasını yanıtlayan Ahmet Şahin İzgü, "Yaş 84 hangi ilacı kabul etsin, gecikmiş zaten bir kaç organını sarmış, ne yapabilirdi ki" ifadelerini kullandı.
'Babam 3 nesil yetiştirdi'

Babası Muzaffer İzgü'nün sağlık sorunları nedeniyle mi yazmayı bıraktığı sorusuna ise İzgü, "Babam üç nesil yetiştirdi. Babalar, çocuklar ve torunları okutabilen bir yazardı. Tahminen 10 milyon okuyucusu vardı. Türkiye'de her 8 kişiden 1'i okudu ve okutacak. Annemi kaybettikten sonra yazma konusunu bir kenara bıraktı. Şimdi sevgili eşine kavuştu ama bizleri yoksun, mahrum bıraktı. Türk okurlarının başı sağ olsun" dedi.


#Muzaffer İzgü
7 yıl önce