|

Tokyo'da Türk sinemasını "Kalandar Soğuğu" temsil edecek

Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu" filmi, 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde Türk sinemasını temsil edecek.

Yeni Şafak
10:30 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:44 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

28. Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde sinema dünyasının en prestijli festivalleri arasında yer alan 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde bu sene Türk sinemasını “Kalandar Soğuğu” temsil edecek. Dünya prömiyeri de Tokyo'da gerçekleşecek, yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği “Kalandar Soğuğu” filmi festivalin ana bölümünde çağdaş dünya sinemasından seçilen on beş filmle birlikte yarışacak.



22-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu sene jüri başkanı, Türk seyircisinin çok iyi bildiği “Olağan Şüpheliler” filminin yönetmeni Bryan Singer. Jüride ise usta yönetmenler Tran Anh Hung, Bent Hamer ve Susanne Bier de var. 1985 yılından bu yana her yıl düzenlenen festivalin bugüne kadar dünya sinemasından seçkin konukları oldu; bilindiği gibi 1985 yılında yönetmen Ali Özgentürk'ün “At” adlı filmi teşvik ödülü almıştı.



Kısaca Kalandar Soğuğu


Karadeniz'in bir dağ köyünde, ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet, bir yandan beslediği birkaç hayvanla, günlük ihtiyaçlarını temin ederken, diğer yandan büyük bir tutkuyla; dağlarda maden rezervi aramaktadır. Zamanla umutsuz bir çabaya dönüşen maden arama fikri Mehmet'in duyduğu bir haberle yerini yeni bir maceraya bırakır; Mehmet Artvin'de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine katılacaktır. Sıradan bir yaşam mücadelesi gibi görünen bu hikâyenin arka planında, dokunaklı bir hayatın, inceden inceye örülen bir mücadelenin, doğa, insan ve hayvan ilişkisinin naif bir portresi çizilmektedir.



Yönetmen Mustafa Kara'ya dair


Mustafa Kara, 1980 yılında Trabzon`da doğdu, Cumhuriyet Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. İlk uzun metraj filmi 2006 yılında, Türkiye ve İngiltere ortak yapım olan "Umut Adası"dır. Nermin Aytekin ile birlikte 2009 yılında "Kara film Prodüksiyonu" kurdu. Mustafa Kara birçok belgesel ve reklam filmi çalışmasından sonra ikinci uzun metraj projesi "Kalandar Soğuğu"nu gerçekleştirdi. Kara'ya göre; “Kalandar Soğuğu”, gösterişten ve yapaylıktan uzak, olabildiğince içten, gerçekçi ve tutarlı bir 'hikâye anlatma tutkusu'yla ortaya çıkmıştır.”


#Kalandar Soğuğu
#Mustafa Kara
#film
#Tokyo Film Festivali
9 yıl önce