|

TRT’den Yeni Dizi: Sultan Abdülhamid Han

Son dönemde tarihi dizilere verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken TRT, Ocak ayı içerisinde Sultan Abdülhamid Han'ın anlatıldığı bir dizi yayınlayacağını açıkladı.

Yeni Şafak
16:40 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:45 - 29/09/2016 Perşembe
Diğer
TRT'nin yeni sezon dizilerinin de tanıtıldığı etkinlikte asıl sürpriz Sultan Abdülhamid Han hakkında çekilecek dizi projesi oldu.
TRT'nin yeni sezon dizilerinin de tanıtıldığı etkinlikte asıl sürpriz Sultan Abdülhamid Han hakkında çekilecek dizi projesi oldu.

Tarihi ve dönem dizilerine ağırlık veren TRT'den yeni bir tarihi dizi daha geliyor. Ocak ayında ekranda olması planlanan Abdülhamid Han dizisinin haberi TRT'nin yeni yayın döneminin tanıtımında verildi.



TRT Genel Müdür Yardımcısı

İbrahim Eren

, dizinin Ocak ayından itibaren yayınlanacağını açıkladı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Eren, TRT'nin yeni sezonda yayınlanacak dizilerinin tanıtıldığı etkinlikte şu ifadeleri kullandı:



  • “Senaryosu şu an yazılıyor. Kadrosu henüz net değil. Ayrıca Son Destan adında Balkanlarla ilgili bir mini dizimiz var. Balkan göçlerini konu edecek. Bilim kurgu dizisi üzerine de çalışıyoruz. 3 eser finale kaldı. Hikaye açısından birini seçeceğiz. İstanbul'da dönem işleri için kalıcı bir plato yapmak istiyoruz. Yurtdışındaki stüdyolarla ortak plato kurmayı düşünüyoruz. Burada, hem yabancı hem yerli işler çekilecek. 300 dönüm araziye ihtiyacımız var. İstanbul eksenli düşündüğümüz için zorlanıyoruz. Anadolu'da olursa oyuncular gelmez"
#İbrahim Eren
#sultan abdulhamid han
#trt
#dizi
8 yıl önce