|

Türk firmadan ABD’ye 100 bayi

Trabzon’da diş implantı üreten AGS Medikal, ABD’de satış yapmak için gerekli olan FDA onayını aldı. İlk bayi anlaşmasını Miami’de yapan firma, ülkede 100 yeni ofis açmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:45 - 21/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Türk firmadan ABD’ye 100 bayi
​Türk firmadan ABD’ye 100 bayi

Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde diş implantları üreten AGS Medikal, Türkiye’de bir ilke imza attı. Firma Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’den onay almayı başardı. Onay sonrası firma ürettiği yüksek teknolojiye sahip ‘Implance’ marka diş implantlarını ABD pazarına sokacak. Şimdiden Amerika’nın çeşitli kentlerinde ofis çalışmalarına başlayan ve Miami'de bayi açan firma, ilk satışını gelecek yıl yapacak. AGS Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Serçe, 2018 yılının ikinci yarısına dek bu ülkedeki bayilik sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.


İTHALİN ÖNÜNE GEÇECEK

Serçe, Amerikan pazarına giriş yaptıktan sonra burayı üs olarak kullanacaklarını ve Orta Amerika ülkelerine ihracat yapmak istediklerini ifade etti. Görkem Serçe, yılda ortalama 100 milyon dolar tutarında implant ithal eden Türkiye'nin bu alandaki açığını kapatmak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

#​Trabzon
#Türkiye
7 yıl önce