|

Türkmenlere 150 tır yardım

Türk Kızılayı, Irak'taki çatışmalardan etkilenen Türkmenlere şimdiye kadar yaklaşık 150 tır yardım malzemesi gönderdi. Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine el uzatan Türk Kızılayı, Irak'ta yaşanan çatışmaların ilk gününden itibaren de bölgeye yardımlarını sürdürüyor.

11:21 - 8/03/2015 Pazar
Güncelleme: 11:27 - 8/03/2015 Pazar
AA
ARŞİV
ARŞİV

Çatışmalardan en fazla etkilenen Türkmenler başta olmak üzere Ezidiler, Kürtler, Araplar, Hristiyanlar ve tüm gruplara destek olan Kızılay, yardımların herkese ulaşması için geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Sincar'da başlayan yardım çalışmalarını bugün Erbil merkezden sürdüren Kızılay, gıdadan giyime, çadırdan çocuk ve kadın ihtiyaç malzemelerine kadar birçok insani yardımı Irak'a ulaştırdı. Şimdiye kadar Irak'a, yaklaşık 150 tırla 10 milyon liralık yardım malzemesi gönderildi.


Tüm şehirlerde yardıma ihtiyacı olanların yanında


Kızılay, Bağdat, Süleymaniye, Musul, Necef, Kerbela ve çevresinde de yardım malzemesi dağıtıyor. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın son Bağdat ziyaretinde yaptığı görüşmeler üzerine, Türkmen ailelerinin barınması için de bin konteyner gönderilmeye hazırlanıyor. Türk Kızılayı, bu şehirlerde yaşam mücadelesi veren ailelerin yanı sıra çadırkentlerde kalanlara da periyodik olarak yardım malzemesi ulaştırıyor.


Türkiye'ye sığınan Türkmenler unutulmadı


Iraklı Türkmenlere ülkelerinde yardım yapan Türk Kızılayı, benzer bir faaliyeti de Türkiye'ye sığınanlar için sürdürüyor. Kızılay Genel Merkezi ve şubeleri, Türkiye'nin farklı bölgelerine yerleşen Türkmen aileleri ve ihtiyaçlarını belirleyerek, hayırsever kurum, kuruluş ve firmaların desteğiyle onlara yardım malzemesi ulaştırıyor.
#Türk Kızılayı
#Türkmen
#yardım
9 yıl önce