|

Ümmiye Teyze müfredatta ders oldu

Köyünde kadınlarla tiyatro topluluğu kuran Arslanköylü Ümmiye Koçak’ın Mersin’den New York’a uzanan hikâyesi ve kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, bu yıl 5. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında ders olarak okutulacak.

Yeni Şafak
09:42 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:52 - 4/09/2017 Pazartesi
Diğer
Ümmiye Koçak, Ronaldo ile bir reklam filminde rol aldı.
Ümmiye Koçak, Ronaldo ile bir reklam filminde rol aldı.

New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü”nü alan “Yün Bebek” filminin senaristi, yönetmeni, oyuncusu ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ümmiye Koçak’a, 5. sınıf sosyal bilgiler kitabında geniş yer verildi. Kitapta, köylü kadınların sanattaki başarılarında sembol olan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun nasıl kurulduğu, köy yaşamını nasıl etkilediği, üyeleri ve sonuçlarının tartışılması istendi.

'Tiyatroya tiyatronun ne olduğunu bilmeden başladım'

Habertürk'ün haberine göre Koçak’ın, “Ben tiyatroya, tiyatronun ne olduğunu bilmeden başladım. Tarsus’tan gelen öğrenciler okulda gösteri yapmıştı. Bundan çok etkilendim. Kadınların sesini duyurabilmek, dertlerini, sıkıntılarını anlatabilmek için farklı karakterlerle tiyatro yapalım istedim” sözlerine yer verildi. Kitapta öğrencilere Koçak ile ilgili sorular da soruldu.




#Ümmiye Koçak
#Müfredat
#sosyal bilgiler
7 yıl önce