|

Ünlü oyuncu vefat etti

Türk Sineması'nın önemli oyuncularından Sümer Tilmaç, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Yeni Şafak
22:34 - 12/06/2015 Friday
Güncelleme: 11:11 - 13/06/2015 Saturday
IHA

Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda katıldığı bir düğün töreninde aniden fenalaşan Sümer Tilmaç, akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Tilmaç, Liv Hospital'de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.



Tilmaç'ın ölümü başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu. Tilmaç'ın yakınları hastanede taziyeleri kabul etti.



Liv Hospital Hastanesi'nden Kardiyolog Doç. Dr. Alp Burak Çatakçıoğlu, ünlü oyuncu Sümer Tilmaç'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Çatakçıoğlu, “Ciddi kalp yetmezliği ile geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Tilmaç'ı maalesef kaybettik" dedi.



Kardiyolog Doç. Dr. Alp Burak Çatakçıoğlu, ünlü oyuncu Sümer Tilmaç'ın ölümüne ilişkin basın açıklaması düzenledi.



Çatakçıoğlu, “Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç bugün bir davette kalp yetmezliği sonucunda ani kalp durması nedeniyle fenalaştı ve 19.57 itibariyle hastanemizin acil servisine getirildi. Geldiğinde şuuru kapalıydı, nefes almıyordu ve kalp atımları vücuda yeterli kan pompalayacak düzeyde değildi. Ciddi kalp yetmezliği ile geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Tilmaç'ı maalesef kaybettik" dedi.



Öte yandan, Esma Sultan Yalısı'nda hayatını kaybeden Sümer Tilmaç'ın Sedat Peker'in düğün törenine katıldığı öğrenildi.


Ünlü sunucu Mesut Yar, oyuncu Sümer Tilmaç'ın ölüm haberi üzerine hastaneye geldi. Yar, “Birlikte bir düğüne gittik, aynı arabaya bindik, aynı masadaydık. Sohbet ederken gitti bir anda. Kurtaramadılar. Başımız sağolsun" dedi.



Acı haberi alır almaz hastaneye gelen Mesut Yar, hastane bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Yar, “Kaybettik Sümer ağabeyimizi. Dostlar sağolsun. Birlikte bir düğüne gittik, aynı arabaya bindik, aynı masadaydık. Sohbet ederken gitti bir anda. Kurtaramadılar. Başımız sağolsun. Büyük adam. Daha bir hafta önce yazısını yazmıştım vefasızlığın, öyle işte kimse yok, biz bizeyiz. Başımız sağolsun" dedi.







Sümer Tilmaç kimdir?


Sümer Tilmaç, 1948 yılında Malatya'da doğdu. Arena Tiyatrosu'nda 1964'te oyunculuğa başlayan Tilmaç, 1968'de İstanbul Belediye Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti.



Tiyatro çalışmalarının yanı sıra, "Meraklı Köfteci", "Vatandaş Rıza", "Ah Güzel İstanbul", "Gırgıriye", "Kılıbık", "Damga", "Acı Dünyalar", "Reis Bey", "Kahpe Bizans", "Hemşo" ve "Çakallarla Dans"ın da aralarında bulunduğu 210'dan fazla filmde rol aldı.



"Süper Baba" ve "Karaoğlan" adlı televizyon dizilerinde oynayan Sümer Tilmaç, 2002 yılında 7. Sadri Alışık Ödülleri'nde "Son" filmindeki rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.





#Sümer Tilmaç
#Oyuncu
#Vefat
9 years ago