|

Yaşar Kemal, Galatasaray Üniversitesi'nde anılacak

Geçtiğimiz yıl 28 Şubat’ta aramızdan ayrılan büyük usta Yaşar Kemal’in ölümünün birinci yıldönümünde bir sempozyum düzenleniyor. Sempozyum kapsamında, 'Ara Güler Yaşar Kemal Fotoğrafları' dahil bir çok sergiye de yer verilecek.

Yeni Şafak
14:36 - 26/02/2016 Cuma
Güncelleme: 14:57 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsakve Galatasaray Üniversitesi Fransız Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jean-Jacques Paul'ün açılış konuşmalarıyla 09.30'da başlayacak olansempozyum, saat 17.00'a kadar sürecek.



Sempozyumun açılış konferansı, bu toplantı için özel olarak İstanbul'a gelen, Fransız Akademisi Paul Morand Büyük Ödülü sahibi yazar/gazeteci/diplomat Daniel Rondeau tarafından yapılacak. Kasım 2009'da, Yaşar Kemal'in Türkiye mevsimi dolayısıyla Paris Milli Kütüphanesinde yaptığı konuşma sırasında Jack Lang ve Altan Gokalp ile birlikte yazarımıza eşlik eden Daniel Rondeau, konuşmasında yakın arkadaşı Yaşar Kemal'i anlatacak.




'Toplumsal Sorumluluk ve Edebiyat', 'Gazetecilik ve Edebiyat', 'Doğa, Kadın ve Kültürel Haklar' adlı üç oturumdan oluşan sempozyum, saat 16.15'te başlayacak olan 'Yaşar Kemal'in Dostları: İzler, İzlenimler, Anılar' adlı bir panelle sona erecek.



Galatasaray Üniversitesi'nde Yaşar Kemal sergileri


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından düzenlenen ve Mart ayında Beşiktaş Belediyesi Fulya Kültür Merkezi'nde sergisi yapılacak olan Ara Güler'in çektiği Yaşar Kemal fotoğraflarından örnekler, 29 Şubat – 4 Mart 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.


Miha Muhabirleri, “Bu Diyar Baştan Başa" sergisi 22 Şubat – 4 Mart 2016 tarihleri arasında Kampüs Tüneli'nde ziyaret edilebilir.



Yaşar Kemal'in Fransa'da Yayınlanan Eserlerinin Kapakları sergisi, 22 Şubat – 4 Mart 2016 tarihleri arasında Yiğit Okur Kampüsü'nde yer alan Espace Francophone'da ziyaret edilebilir.


#Yaşar Kemal
#Galatasaray Üniversitesi
#Sempozyum
8 yıl önce