|

'Yaşar Usta' isminin hikayesi

Bir döneme damgasını vurmuş ve halen gösterime girdiği günlerde ilgiyle izlenen Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı "Gülen Gözler" filminin 'Yaşar Usta'sının isminin nereden geldiğini, filmin yapımcı şirketi sosyal medya üzerinden paylaştı.

Yeni Şafak
10:39 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 10:48 - 21/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Itır Esen gibi isimlerin rol aldığı dram-komedi tarzındaki filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez yaptı. Bizim Aile ve Neşeli Günler ile birlikte seri olarak çıkan filminin gösterime girdiği dönemde çok tutulan karakterleri, halen sosyal medyada kullanıcılar tarafından paylaşılıyor. Münir Özkul'un canlandırdığı 'Yaşar Usta' da onlardan biri. Ancak Yaşar Usta'nın farklı bir hikayesi var. Yönetmen Ertem Eğilmez'in özellikle o ismi neden seçtiğini, filmin yapımcı şirketi Arzu Film sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda anlattı.



Arzu Film'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yaşar, Ertem Eğilmez'in siyahi evlatlığı.. Askerliğini denizci olarak yaparken bağlı bulunduğu gemisi ile Amerika yolculuğu yaparlar ve atlatamadığı zatürresi neticesi Türk bayrağına sarılı naaşı teslim edilir Eğilmez'e... Daha sonra filmlerinde tıpkı Ferit Ferdi Alev gibi isimlerle birlikte Yaşar ismini de sıklıkla duyduğumuz özelliklede Münir Özkulda işittiğiz bir isim olur artık Yaşar usta-Baba Yaşar... Baba Eğilmez ve oğlu Yaşar şu an umarız birbirine ilişiyor ve hasret gideriyordur ama "İlişme bağa Yaşar" diyaloğu ve ustamız Münir Özkul halen bizimle yaşıyor...Geçtiğimiz günlerde 90.yaşını bu vesile ile andığımız ustamıza uzun ömür diliyoruz... Ayrıca bu diyalogları ve karakteri başarı ile canlandıran Nejat Gürçeni de sevgi ve rahmetle anıyoruz elbette.." denildi.

#Gülen Gözler
#Yaşar Usta
#Ertem Eğilmez
#Yeşilçam
9 yıl önce