|

Yedi tepeli şehir gravürle uyanıyor

İstanbul’un kültürel mirasını gravürlerle yansıtan ‘Engravist’ sergisi açıldı. Türkiye ve Balkanlar'dan 70 sanatçının yedi tepeli şehirden ilhamla yaptığı 52 eser, Galata'dan Pera'ya bugün hâlâ daha heybetini koruyan İstanbul'un pek çok figürünü konu ediniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 vendredi
Güncelleme: 23:29 - 26/05/2016 jeudi
Yeni Şafak

İstanbul'un köklü mirasını sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan Uluslararası İstanbul Gravürleri Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu'nda ziyarete açıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik, 500 yıllık gravür sanatıyla İstanbul'un silüetini buluşturdu. Metal levha üzerinde yapılan 52 eser, İstanbul'un tarihi serüvenini de gözler önüne seriyor. 5 ülkeden 70 sanatçının katılımıyla gerçekleşen sergi, Galata Kulesi, Pera, Haydarpaşa, Kız Kulesi gibi şehrin en güzel mekanlarını çizimlere yansıtıyor. 5 Haziran'a dek sürecek serginin küratörü Mehmet Emin Kahraman, “Eski bir geçmişe sahip İstanbul'u, 500 yıllık gravür sanatıyla ön plana çıkarmayı amaçladık” dedi.



KENDİ ÜLKELERİNDE SERGİLEYECEKLER


Gravür sanatının uzun zamandır arka plana itildiğini belirten Kahraman, şunları söyledi: “Gravür matbaadan önce var olan ve kitapların basımı için kullanılan bir teknikti. Ne kadar eski olsa da arka planda kalmıştı. Bu sergiyle gravürü ön plana çıkarırken, İstanbul'un da uluslararası tanıtımını yapmış olduk. Birlikte çalıştığımız yabancı sanatçılar bu sergiyi kendi ülkelerinde de düzenlemek istiyor.” Sergi, Türk ve Balkan sanatçılar tarafından İstanbul gravürlerinin üretilmesini sağlamak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Baskıresim atölyelerindeki çalışmalar sonucu şekillendi.


#Engravist
#Galata
il y a 8 ans