|

Yeni Şafak 'Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak 'Pazar Eki', sanattan koşuya, renklerden yemeklere, kısaca hayatımızı güzelleştiren farklı konulara tekrar göz atmamızı sağlıyor. Bu hafta yaklaşan Kurban Bayramı'nın heyecanı Pazar Eki'nin haberlerine de yansıyor.

Yeni Şafak
09:58 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 10:53 - 27/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Pazar Eki'nde bu hafta Kurban Bayramı ile ilgili birçok haber var.
Pazar Eki'nde bu hafta Kurban Bayramı ile ilgili birçok haber var.

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta yaklaşan Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Bayram yemeklerinden geleneklerine, temizliğinden ziyaretine birçok içerik okuyucularına bayram öncesi fikir veriyor.

Haydi büyüklerin ellerini öpmeye

Eski bayramları özlemle yad eden emekli öğretmen ve yazar Ayla Ağabegüm, eskiden olduğu gibi hala bayram için hazırlık yaptığını söylüyor. Yaşı ilerlediği için alışverişi çok uzun tutmayan Ağabegüm; lokum, kolonya, kahve ve çocuklara ikram edeceği kitapları özenle seçerek bu bayramda evinde misafirlerini bekleyeceğini söylüyor.

Yetim gülerse bayram olur

Gençlik yıllarından itibaren sivil toplum çalışmaları içerisinde aktif bir şekilde yer alan Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu bayramda ailecek sahada olacaklarını söylüyor. Dr.Kınık, "İnsani yardım çalışanlarınıın eşleri dul, çocukları ise yetimdir. Bu nedenle biz de bayramlar yetim geçer. Tüm aile tevriye gününde ya da bayramın son saatlerinde bayramlaşmaya çalışırız" diyor.

Bayram temizliği çileye dönüşmesin

Gelenek ve göreneklerimize bağlı bir toplum olduğumuz için bayram temizliği bizim için hayli önemli. Evimizde sık sık temizlik yapılsa dahi bayrama olan temizliğin daha özenli olması gerekir. Bu süreci kolaylaştırmak için işe nereden başlanması gerektiğini öğrenmemiz ve temizliği kolaylaştırmakla işe başlayabilirsiniz.

İrfan yuvaları kitabevleri

Değişen hayat şartları Anadolu’da ayakta durmaya çalışan kitapçıları da büyük oranda etkiledi. Kuruluş yılları 1925’ten 90’lı yıllara uzanan 15 şehrin 17 kitabevinin hikayesini dinledik. Adana Davet Kitabevi’nden Metin Balcı, “Kitap okuma ve alma oranı düştü. Maddi anlamda zorlanıyoruz ama sonuna kadar gideceğiz. Gelecek karanlık görünse de meşale taşımaya devam ediyoruz” diyor.

Eren Bülbül'ü unutturmam

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kan ve kök hücreden ürettiği yapay deri 'Dermoplastik' ile Amerika'dan ‘En İyi Deneysel Araştırma’ ödülüne layık görüldü. Ödülü Maçka'da şehit olan Eren Bülbül'e ithaf eden Ovalı, "Bu ödülle birbirimizin başarısına ne kadar ihtiyacımız olduğunu anladım. Çok özlemişiz birbirimizi. Bir şekilde bu ödülle kaynaştık, bir araya geldik" diyor.

Bayram lezzetleriyle geliyor

Tüm dünyadaki Müslümanların kutlamak için heyecanla bekledikleri Kurban bayramı yaklaşıyor. Anadolu’daki sofralarda bayrama özel lezzetler yine baş tacı olacak. Biz de bayram öncesi bu lezzetlerden bazılarını sizlere sunarak tariflerin elinizin altında olmasını istedik.

Tatlı Bela Türk hayranı çıktı

Kanal 7'de yayınlanan Hint dizisi Tatlı Bela'nın yetenekli başrol oyuncusu Avinash Sachdev, Türk kültürünü daha iyi tanımak için Tük dizileri izlediğini söylüyor. Sachdev, ileride bir Türk yapımında oynamak istediğinin de sinyallerini veriyor.

#Yeni Şafak
#Pazar Eki
#Kurban Bayramı
7 yıl önce