|

Yerde Zeugma havada uçan halı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:07 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Baklavası ve yemekleri ile nam salan Gaziantep, halıcılıkta da rüştünü ispat etti. Mağaralarda dokumayla başlayan halıcılıkta dünyayla rekabet eder hale gelen kent, dünyanın en ücra köşesine bile halı satma çabasında. Amerika'dan Çin'e kadar dünyanın halı ihtiyacını karşılayan ve 1.5 milyar dolar halı ihracatı yapan Gaziantep, geçtiğimiz günlerde Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na ev sahipliği yaptı. Fuarda, tasarım ve teknolojik açıdan üstün ürünler sergilenirken, halıların artık kullanıcıların hayatını kolaylaştırması ve çevre dostu olması da dikkat çekti.



DÜNYADA BİR İLK HALIDA SIFIR TOZ


Halı için düzenli temizliğin şart olduğu bilinen bir gerçek. Kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak ve çevre dostu ürünler, firmaların uzun AR-GE çalışmaları sonrasında ortaya çıkıyor. Halıcılığın merkezi Gaziantep'in önemli üreticilerinden olan Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, “AkıllıKoruma” ve “Tozumaz” özelliğine sahip iki yeni ürününü görücüye çıkardı. Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, 230 olan showroom sayısını 2016 sonuna kadar 280'e çıkaracaklarını da kaydederek “Üretimini gerçekleştirdiğimiz Royal Halı, Pierre Cardin Halı, Atlas Halı ve yeni markamız Studio yeni açılacak showroomlarımızda artık bir arada olacak. Müşterilerimiz de, tasarım ve teknolojik açıdan üstün markalarımızı bir arada bulabilecekler” diye anlatıyor. Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı da sektörlerindeki ilk olan uygulamalarıyla tüketicilerin tercihlerinde öne çıktıklarını söylüyor. Ar-Ge'ye 4 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirten Dağcı, “A-GE bizi başarıya ulaştıran en büyük faktörlerden biri. Yakamoz koleksiyonunda, Aksa İplik'in ürettiği özel acrylusion ipliği kullanıyoruz. Bu iplikle tasarlanan Yakamoz koleksiyonumuz ile halının ipliğinden kaynaklanan tozuma ve tüylenme sorununu ortadan kaldırıyoruz. Sıfır Toz özellikli halıları, dünyada ilk defa biz tasarladık. Ar-Ge ve inovasyona bizim öncelikli konumuz. Bu konuda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kişiye özel tasarımlar sunan yeni markamız Studio ile de müşterilerimizin hayallerindeki halıyı yapmayı amaçladık. Studio markası ile müşterilerimize siz hayal edin biz dokuyalım diyoruz. Studio ile bireysel kullanıcılara hitap ederken, Pro Studio markamız ile de kurumsal müşteriler için halı üreteceğiz. Ayrıca fuarda ilk defa amorf kesime sahip koleksiyonumuzu tanıtıyoruz” diyor.



KİŞİYE ÖZEL TASARIM İMKANI


Royal Halı'nın yeni Yakamoz Koleksiyonu ise şık tasarımı ve dayanıklılığı ile de dikkatleri üzerine topladı. “Sıfır Toz” özelliğine sahip özel acrylusion ipliğinden üretilen koleksiyon, normal akrilikten üretilen halılara göre çok daha fazla dayanıklılık sunduğu gibi hava, ışık ve su kaynaklı solmaların da önüne geçiyor. Domotex Fuarı'nda tanıtılan “Studio” markası ise kişiye özel tasarımlara imkan veriyor. İstenilen boyutta ve desende tasarlanan halılar, iplik boylarının farklı boyutlarda kullanılmasına da olanak sağlıyor. Daha önce Custom Design serisi ile kişiye özel tasarımlar yapan Royal Halı, Studio markası ile bu tasarımlara farklı bir boyut kazandırıyor. İstenilen formda, istenilen desende ve renkte tasarlanabilen halılar, farklı iplik boyutlarına da sahip olabiliyor. Studio'nun ayrıca kurumsal firmalar için Pro Studio markası da bulunuyor.



Çamlıca Camisi için özel halı tasarladık






Yapımına 30 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında kaba inşaatın sonuna gelinirken, halı ile kaplanması için Royal Halı'da teklif verdi. Dağcı, “Çamlıca Camisi'nin 18 bin metrekarelik alanı için teklif verdik. Eğer projeyi kurumsal firmalar için çalışan Pro Studio markası ile alırsak 1 milyon 180 bin tl'lik harcama yapmış olacağız. Cami için özel tasarlanacak olan halı yanmaz yün ve yüksek trafiğe dayanıklı şekilde olacak” dedi.



Çingene kızı kentin simgesi


Dünyanın halı merkezi Gaziantep, sadece sanayi ürünleri ile değil, yemek kültürü, tarih ve turizmi ile de zengin bir il. Dünya sınırlarını aşmış hazinesi Zeugma Mozaik Müzesi'ne ev sahipliği yapan kent, turizmin kan ağladığı bugünler de yoğun ilgi görüyor. Gaziantep'te tarihi İpek Yolu üzerindeki yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, gerek yapısal kompleksi gerekse içinde yer alan eserleri açısından dünyanın en önemli müzeleri arasında. Sanat eserlerini görme şansı yakalayan ziyaretçiler, bu müzede oldukça fazla zaman geçiriyor. Müze içerisinde yer alan Zeugma mozaiklerinin simgesi olan ve özel bir bölümde sergilenen 'çingene kızı' da mutlaka görülmesi gereken nadide eserlerden biri.





#Royal Halı
#Gaziantep
#Domotex Turkey
8 yıl önce