|

Yerel olmadan evrensel olunmaz

Malatya Film festivali için geri sayım başladı. Festival öncesi , "Tük Sinemasında Yerel Kodlar" başlığıyla düzenlenen sempozyumda konuşan katılımcılar yerel olmadan evrenesele ulaşmanın güçlüğüne vurgu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:26 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Yerel olmadan evrensel olunmaz
​Yerel olmadan evrensel olunmaz

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali, 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yılki yenilikler kapsamında, Malatya, "Tük Sinemasında Yerel Kodlar" başlıklı önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. İki gün süren oturumlarda söz alan 25 konuşmacı Türk sinemasının tarihi, yerlilik ve yerellik kavramını ele aldı.

KAYIT ALTINA ALINACAK

Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, "Türk Sinemasında Yerellik mi, Yerlilik mi?” başlıklı bir konuşma yaptı. Kayalı, "Bu toplumun değerlerini akademik metinlerde değil, sanatta buluruz" dedi. Yönetmen Derviş Zaim ise “Sinemada Biçim ve Geleneksel Sanatların Yansımaları” hakkında kapsamlı bir konuşma yaptı. Zaim, geleneksel biçimlerin günümüz şartlarında yeni formlarla üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. Direktörü Suat Köçer ise sempozyum konuşmalarının "Türk Sinemasında Yerel Kodlar" başlığıyla kitapalaştırılacağı müjdesini verdi. 

#Malatya Film Festivali
#Sinema
7 yıl önce