|

Yeşilçam oyuncusu Beyoğlu'nda yaşam mücadelesi veriyor

Yeşilçam'ın önemli filmleri arasında gösterilen 100'ü aşkın filmde rol alan ve 38 yıldır figüranlık yapan 62 yaşındaki Ziya Çirkin namı diğer 'Çirkin Ziya', yaşamını kimseye muhtaç olmamak için sokaklarda org çalarak sürdürüyor. Ziya Çirkin, kendisini ziyarete gelenlere Yeşilçam hatıralarını da gösteriyor.

Yeni Şafak
10:33 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:43 - 23/08/2017 Çarşamba
IHA
Yeşilçam’ın 38 yıllık figuranının Beyoğlu sokaklarında yaşam mücadelesi.
Yeşilçam’ın 38 yıllık figuranının Beyoğlu sokaklarında yaşam mücadelesi.

Yeşilçam'ın duayen sanatçıları Kemal Sunal, İlyas Salman, Fikret Hakan, Cüneyt Arkın gibi bir çok sanatçıyla aynı sahneyi paylaşan ve bazen kamera arkası bazen de dizilerde oynayan Ziya Çirkin şimdilerde o eski parıltılı günlerinden uzak bir şekilde sokaklarda org çalarak yaşama tutunmaya çalışıyor.

10 yaşında İstanbul'a gelerek tam 38 yıl boyunca beyaz perdeye emek veren Ziya Çirkin geçirdiği kaza sonucu yürüme zorluğu da çeken' Çirkin Ziya', aldığı engelli maaşını da ablalarıyla arasında çıkan dava meselesi yüzünden alamıyor.

Beyoğlu'nda org çalıyor

Bir dönem sokaklarda da kalan emektar figüran Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde beraberinde getirdiği org'unu çalarak geçimini sağlamaya çalışırken oynadığı filmlerin afişlerini ve fotoğrafları de kendisini dinlemeye gelenlere sunuyor.

#Yeşilçam
#Çirkin Ziya
#Beyoğlu
#İstiklal Caddesi
#Ziya Çirkin
7 yıl önce