|

Zaman yazarı bombacıyı patlattı

Zaman gazetesi yazarı Lale Kemal bugün yayınlanan yazısında inanılmaz bir hataya imza attı. Suruç saldırısı ve Diyarbakır HDP mitingindeki patlama üzerinden analiz yapan Kemal'in HDP mitingindeki saldırının sorumlusu olan Orhan Gönder'in tutuklandığını dahi bilmediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:31 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:01 - 1/08/2015 Cumartesi
Diğer

Zaman gazetesi yazarı Lale Kemal bugün yayınlanan yazısında Suruç saldırısı ve Diyarbakır HDP mitingindeki patlama üzerinden bir analiz yapmaya çalıştı. 'Suruç, IŞİD'i işaret etmiyor' başlıklı yazıda Kemal'in "Suruç gibi Diyarbakır'da, 7 Haziran seçimlerine iki gün kala HDP mitingine yapılan intihar saldırısı da aydınlatılmadı. Ancak, cesetleri parçalanmış halde bulunduğu söylenen her iki intihar bombacısının, Adıyamanlı oldukları ve bu ildeki IŞİD bağlantılı çayevine takıldıkları yazılıp çizildi" ifadeleri şaşkınlığa neden oldu.



HDP'nin Diyarbakır mitingindeki bombacının da patlamada cesedinin parçalandığını söyleyen Kemal, inanılmaz bir hataya imza atmış oldu. Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın sorumlusu olarak Orhan Gönder tutuklanıp cezaevine konulmuştu. Medyada geniş yer bulan Gönder'in tutuklandığını dahi bilmeyen Lale Kemal, Türkiye'de IŞİD'in varlığının ürkütücü boyutlara ulaştığını ileri sürdü.



#Zaman gazetesi
#IŞİD
#DEAŞ
#Diyarbakır
9 yıl önce