|

Zaman'da deprem: Ekrem Dumanlı istifa etti

Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
20:33 - 5/10/2015 Monday
Güncelleme: 23:10 - 5/10/2015 Monday
Yeni Şafak

Zaman Gazetesi'nden Ekrem Dumanlı'nın görevine dair yazılı bir açıklama yapıldı.



Söz konusu açıklamada gazetenin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurduğunu bildirdi.



Ekrem Dumanlı'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliği görevine Cihan Haber Ajansı Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi.



Hüseyin Gülerce'den ilk yorum

Ekrem Dumanlı'nın istifa etmesi medya kulislerine bomba gibi düştü. İlk yorum Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Gülerce'den geldi. Hüseyin Gülerce şunları söyledi:



"Ben de Fetullah Gülen'in isteği ile istifa etmiştim. Bir gazetenin genel yayın yönetmeni sadece gazetenin patronunun isteği ile görevden alınabilir. Ekrem Dumanlı Fetullah Gülen'in isteği üzerine istifa etti.



Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alındığı gün yaptığı şov ve daha sonra çok medyatik olma merakı sonunu getirdi. Fetullah Gülen Ekrem Dumanlı'nın şov merakından çok rahatsız oluyordu. Bu yüzden istifa ettiğine eminim.



Gülen'in Ekrem Dumanlı'dan rahatsızlığı 3 yıl öncesine dayanır. 3 yıl önce görevden alınacaktı. Ancak Ekrem Dumanlı'nın bazı abileri araya girerek Gülen'e ricacı oldular. Ekrem Dumanlı o dönemde görevden alınmaktan kurtulmuştu."



Gözaltına alınmıştı


Ekrem Dumanlı, 2014'ün aralık ayında ''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, ''suç ve delil uydurdukları'', "şüphelilere kumpas kurdukları" iddiasıyla gözaltına alınmış ve ifadesi sonucu serbest bırakılmıştı.


#Ekrem Dumanlı
#zaman gazetesi
#istifa
9 years ago