|

iPhone X’te ekran görüntüsü nasıl alınır?

Apple tarafından kullanıcılara tanıtılan iPhone X tamamen deneyimleri değiştiriyor. Ana menü tuşunun kaldırılmasıyla birlikte birçok görevin ise nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Ana menü tuşu olmayan iPhone X’te ekran görüntüsü nasıl alınır sorusu ise bunların başında yer alıyor.

Yeni Şafak
11:43 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 11:48 - 26/09/2017 Salı
Diğer
iPhone X’te ekran görüntüsü nasıl alınır?
iPhone X’te ekran görüntüsü nasıl alınır?

iPhone X’te ekran görüntüsü nasıl alınır sorusu son zamanlarda en çok merak edilenler arasındaki yerini almayı başardı. Özellikle Apple tarafından çerçevesiz bir ekran olarak sunulan iPhone X, bazı alışkanlıkları değiştirecek. Daha önce ana menü tuşu yardımıyla alınan ekran görüntülerinin iPhone X’te nasıl alınacağı ise merak konusu oldu.

iPhone X'te ekran görüntüsü nasıl alınır?

iPhone'larda ekran görüntüsü almak için kullanıcıların ana menü ve kilit tuşlarına birlikte basılı tutması gerekiyordu. Bundan böyle iPhone X'te aynı işlemi gerçekleştirmek için telefonun sağ yan kısmında konumlandırılan güç ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutularak ekran görüntüsü alınabiliyor.


Böylece bir saniyeden daha kısa sürede iPhone'lardaki "Fotoğraflar"bölümüne ekran görüntüsü kaydedilmiş oluyor.

Ek olarak iOS 11'de ekran görüntüleri üzerine not alma imkanı da var. Elbette diğer düzenleme seçenekleri de bu fotoğraflar üzerinde de gerçekleştirilebiliyor.

#iPhone X
#Apple
#Ekran görüntüsü alma
7 yıl önce