|

Afrika’da ortak uçuş planlıyor

THY, Afrikalı gazetecilere 15 Temmuz'u anlattı. Kurum çalışmalarının da gündeme geldiği toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Afrika'da ortak işbirliğine gidilecek model üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Projeler arasında ortak şirket kurulması da var.

Yeni Şafak
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 01:15 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Afrikalı gazetecilere 15 Temmuz darbe girişimi ve FETO terör örgütünü anlattı. Aycı, “Türk Hava Yolları neden devlet konularıyla ilgeniyor?" sorusu üzerine "Bize top yekün saldırdılar bizde top yekün cevap veriyoruz. Ben havayolu şirketini başında olan biri olarak üzerime düşen görevi yapıyorum" dedi. Benin, Çad, Burkina Faso, Cibuti, Etiyopya, Gana, Güney Afrika, Kamerun, Kenya, Kongo, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Tanzanya, Uganda, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır olmak üzere 25 ülkeden 106 basın mensubunu ağırlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, toplantıda THY'nin Afrika açılımını da anlattı. Afrika'da 41 noktaya uçtuklarını belirten Aycı “Afrika'da çok ciddi uçuşlar yapıyoruz. THY, Afrika'nın 1 numarası haline geldi" diye konuştu.



YENİ ROTALAR YOLDA


Kurumun 12 Aralık'ta Zanzibar'a uçmaya başlıyacağını belirten Aycı, yeni açılacak hatlara ilişkin"Seyşeller başlıyor bu ay sonunda. İnşallah çok yakın zamanda Gine'ye seferlere başlayacağız" dedi. Afrika'da büyümeyi arttıracaklarını belirten Aycı, kara kıtada birçok projeyi de hayata geçireceklerini kaydetti. Aycı “Afrika'da Drogba bizim yüzlerimizden biri oldu. Önümüzdeki dönemlerde Afrika'da yeni bir oluşumun içerisindeyiz. Euroleague ile birlikte çalışıyoruz. Afrika'da bir basketbol destek projesi düşünüyoruz. Gençlere basketbol öğretmekle ilgili ünlü koçların oyuncuların da katılacağı bir program düşünüyoruz" dedi.







ORTAK ŞİRKET HEDEFİ


THY'nin Afrika'da şirket kurmasının gündemde olduğunu belirten İlker Aycı," Afrika'daki varlığımızı bu anlamda da taçlandımak istiyoruz. THY tıpkı Sun Express ile Lufthansa'nın yaptığı bir bakış açısıyla o ülkelerde yer alabiliriz. Şu an da sadece çalışıyoruz diyebilirim" şeklinde konuştu.Bir basın mensubunun “Biz Air France alışkınız siz neden Afrika piyasasına girdiniz?" sorusu üzerine Aycı çarpıcı açıklamalarda bulundu.



AIR FRANCE'I ÜZECEĞİZ


Büyümekte olan bir şirket olarak bugün Avrupa'daki en büyük 3 büyük hab olduklarını belirten Aycı "Yakında Air France'ın habını geçeceğiz. Biraz Air France'ı üzüyoruz. Afrika'ya rekabet getirerek size daha fazla seçenek sunmaya geliyoruz" dedi. Afrika'da gördüğü çarpık uçak bileti fiyatlarına değinen Aycı, “Afrika içerisinde iki ülke arasında 400 dolara uçulduğunu gördüm bir saatlik uçuşta bu olur mu?" diye konuştu.



Afrika yalanı ile kandırdılar


Aycı, FETÖ'nün Afrika için topladığı yardımları yerine ulaştırmadığını söyledi. Aycı “Afrika için topladıkları yardımlarla nereye harcadıkları belli olmayan karanlık bir tablonun içerisinde oldular. Bu insanlar sizlerin ülkelerinde de okullara sahipler. Bunlara prim vermeyin. Okullarına dikkat edin. Ülkenizde bizdeki gibi darbe girişimi olduğunda rahatlıkla aracılık ederler, aktör olabilirler" diye konuştu.



#THY
#Afrikalı gazeteciler
8 yıl önce