|

Faiz yarışına halk dur desin

Bankalarda yüksek faiz yarışı başladığına dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Bu yarışa bankalardan yüksek faiz istemeyerek halk dur demeli” dedi. Taşkesenlioğlu, mevduat sahibinden 15 Temmuz'da tankların önünde sergiledikleri duruşu faizle savaşta da sergilemelerini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 22:30 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Merkez Bankası'nın faizleri indirmesine karşın, kredi faizlerinin düşmemesi yüksek mevduat faizine bağlandı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankaların mevduat toplarken yüksek faiz talebiyle karşılaştığına dikkat çekerek, “Ekonomik ve siyasi arenada Türkiye'yi hedef alan zihniyete en güzel yanıtı tankların önünde durarak veren vatandaş, nasıl dövizini satıp ekonomiye de siper olduysa, bankadaki mevduatına da yüksek faiz istemeyerek ekonomiye destek olmalı. Bankaları yüksek faiz isteyerek mevduatta yarışa sokmamalı” dedi. Halkbank olarak yüksek mevduat yarışında hiçbir zaman olmadıklarını aktaran Taşkesenlioğlu, bundan sonraki dönemde de olmayacaklarını söyledi.



Moody's kararında yanlı


Türkiye'nin notunu Moody's'in en son Mayıs 2013'te arttırdığına dikkat çeken Taşkesenlioğlu, “Bu tarihten sonra Türkiye'de birçok gelişme yaşandı. Önce gezi kalkaışması oldu. Ardından bankamızın da adının karıştığı 17-25 Aralık süreci başlatıldı. Ardından yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Son olarak da hain darbe girişimine kalkışıldı. Türkiye ekonomik, siyasi ve hukuki açıdan sürekli yıpratılmaya çalışıldı. Tüm bunlara rağmen dimdik ayakta kaldı. Moody's bu süreci yakından izleyip not düşürmeden önce Türkiye'nin 15 Temmuz sürecini iyi yönettiğini açıklaması ve ardından not düşürmesi kararın baskılarla


alınmış siyasi bir karar olduğunu ortaya koydu. Not yabancı borclanmada maliyeti bir miktar artırabilir ama etkisi kısa sürer” ifadelerini kullandı.



'Reel sektörün bankası'


Banka olarak bireysel kredilerden esnaf ve küçük işletmelere, büyük şirketlerden altyapı ve üst yapı projelerine kadar birçok alanda topladıkları kaynakları ekonomiye aktardıklarını belirten Taşkesenlioğlu, KOBİ kredilerinde sektör birincisi olduklarını söyledi. Bu alandaki pazar payını yüzde 13,44'e yükselterek sektör birincisi olduklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti: "2016 yılsonu itibarıyla hem aktif büyümede hem de kredilerde yüzde 16'lık bir büyümeye ulaşacağımıza, mevduat büyümesini ise yüzde 17 seviyesinde gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”



Şahan Gökbakar'lı reklam başladı


Halka yakın duruşuyla öne çıkan Şahan Gökbakar'ı reklam yüzü olarak tercih ettiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, yeni reklamların Şahan Gökbakar'la devam edeceğini ifade etti. Reklam filminin yorucu ve zevkli bir emek ürünü olduğunu belirten Şahan Gökbakar ise, “Herkesin kendinden bir şeyler bulacağına inandığımız bu reklam filmiyle izleyenlerin yüzünü güldüreceğiz. Ben reklam filminde karakterlerle izleyicilerin yüzünü güldürürken, Halkbank da kredileri ve kaliteli-hızlı hizmetiyle bunu yapacak” şeklinde konuştu.


#Ali Fuat Taşkesenlioğlu
#Faiz
#Halkbank
#Şahan Gökbakar
8 yıl önce