|

Hızlı ihracatın yolu Turkish Cargo

THY'nin şirketi Turkish Cargo ile ihracatçılar daha hızlı ihracat için işbirliği yapacak. İstanbul'da düzenlenen çalıştayda yaş sebze meyve ile deniz ürünlerini dış pazarlara en taze haliyle ulaştırılmasının yolları arandı. İhracatçıların uzak uçuşlarla ilgili beklentisi var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2017 Wednesday
Güncelleme: 06:19 - 26/04/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Hızlı ihracatın yolu Turkish Cargo
Hızlı ihracatın yolu Turkish Cargo

Turkish Cargo yetkilileri il ihracatçılar dün İstanbul’da bir araya gelerek, hızlıca tüketilmesi gereken ihraç ürünlerinin dünya metropollerine kısa sürede ulaştırılmasının yollarını aradı. THY'nin Kargodan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda ihracatçıların özellikle uzak uçuşlarla ilgili beklentileri üzerinde duruldu.

AMAÇ EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAK

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar; toplantıdaki amacın Türkiye’deki ihracat mamullerinin dünya şehirlerine daha kısa sürece ulaştırmasının yollarını aramak olduğunu kaydetti. Seyyar, “Halihazırda ihracatını gerçekleştirdiğimiz bu ürünlerin değerini nasıl arttırırız bunu ele aldık. Hem tüketiciye olan değeri hem piyasa değeri olarak ülke ekonomisine artı ne ilave edilebiliriz, çabası sonucunda buradayız. Aslında ortak amacımız ülke ekonomisine ne kadar daha fazla ilave katkı sağlamak üzerinedir" dedi.


TALEPLERi ANINDA KARŞILAYACAĞIZ

Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen daha önce ihracatçılarla Berlin Fruit Logistica fuarında bir araya geldiklerini ve ortak bir çalıştay yapma kararı aldıklarını hatırlattı. İhracatçının problemlerini çözmenin öncelikleri olduğunu belirten Özen, şunları kaydetti: “Turkish Cargo olarak amacımız, ihracatçılarımızın beklentilerini daha detaylı alabilmek ve hızlı bir şekilde ihtiyaçlarına karşılık verebilmek."

#​THY
#Turkish Cargo
7 years ago