|

Türkiye'ye güven tam

Hain darbe girişimine inat Türkiye ekonomisinin çarkları dönmeye devam ediyor. Firmalar yaptıkları toplantılar ve attıkları adımlarla işlerini yürütmekte kararlı olduklarını ortaya koydu. Global ortaklarıyla İstanbul'da buluşan Yıldız Holding, Türkiye'yi anlattı. Turkcell, geleceğe daha güvenle baktıklarını açıklarken, Socar Türkiye'nin en büyük konteyner limanını yakında açacağını duyurdu. Türkiye'nin kriz yönetme kabiliyeti Körfez'e güven verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 السبت
Güncelleme: 20:47 - 22/07/2016 الجمعة
Yeni Şafak
1


Ülker: Global ortaklarla yatırıma devam


Yıldız Holding ortaklık yaptığı Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink / Bagger-Sørensen Group şirketlerinin temsilcileri ile dün İstanbul'da bir araya geldi. Son günlerde yaşanan gelişmelerin değerlendirdiği toplantıda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, her darbenin demokratik hayata olduğu kadar iş hayatına da büyük olumsuz etkisi olduğunu belirtti.



Ülker, “15 Temmuz gecesinde yaşadığımız hain girişime, başta Cumhurbaşkanımız, TBMM'miz, Başbakanımız, güvenlik kuvvetlerimiz ve milletimiz sayesinde dur denildi. Vatandaş olarak biz de dur dedik. Ama vatandaş kimliğimiz yanında iş sorumluluğumuz da var. Ülkemiz için, devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara kar amacı gözetmeksizin katılacağız” dedi.



ÜLKEMİZE İNANIYORUZ


“Biz ülkemize inanıyoruz” diyen Murat Ülker, Türkiye ekonomisinin farklı dönemlerde yaşanan krizlere rağmen büyümeye devam ettiğini vurguladı. Türkiye ekonomisinin istikrarı ile yol aldığını söyleyen Ülker, “Türkiye'miz bu günleri de atlatacak” diye konuştu. 50 bin kişilik bir aile olduklarını hatırlatan Ülker, şunları kaydetti: “Sadece kendimizden sorumlu değiliz, 50 bin çalışanımın yanı sıra onların aileleri, distribütörlerimiz, plasiyerlerimiz, tedarikçimiz, çiftçimiz ve iş yaptığımız üçüncü partilerle birlikte bir milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.”



“TÜRKİYE'YE GÜVENİN”


Sorumluluklarının bununla bitmediğini vurgulayan Ülker şöyle devam etti: “Danimarka'dan Japonya'ya, ABD'den İspanya'ya dünyanın dört bir yanından ortaklarımız var. Onlara karşı da sorumluyuz. İlk günden beri yabancı ortaklarımıza, bizlere ve Türkiye'ye güvenmelerini salık verdim. Çünkü onların Türkiye'ye ve bize güvenmesi, yatırımlarına devam etmesi Türkiye'nin dünyadaki gücünü artırıyor. Ortaklarımızın temsilcileri ile bugün bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, ortaklığımızın sağlam olduğunu, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik.”



BU YIL 4 BİN 500 EK İSTİHDAM


Türkiye'nin her zamankinden daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğuna işaret eden Murat Ülker, “Bu yıl için bütçelediğimiz 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da planlarımızı ertelemeden tamamlayacağız. 4500'ü aşkın kişiye istihdam yaratacağız” dedi. Murat Ülker, bundan sonra Türkiye'de işlerin daha hızla yürüyeceğini de kaydetti.



Yabancı ortaklar ne diyor?


Chris Hood - Kellogg Med Avrupa Başkanı

: Kellogg olarak, Türkiye'de kahvaltılık gevrek işinin geleceğine güveniyoruz. Türkiye'deki ortak girişimimizle, üretimden markalama ve satışa kadar operasyonlarımız kesintiye uğramadan devam edecek.



Federico Caruncho - UNO Yönetici Ortağı ve CEO

Türkiye'nin ve Türk insanının potansiyeline inanıyorum. Bu ülkenin, hızlıca kendini dönüştürme, güçlü bir irade ve soğukkanlılık ile herhangi bir krizin üstesinden gelme ve ilerlemeye devam etme kabiliyeti var. Türk ekonomisine güvenimiz güçlü ve çalışmalarımıza gurur, sorumluluk ve net bir kararlılıkla devam edeceğiz.



Hidefumi Kawakita -Nissin Yıldız Genel Müdürü

: Türkiye bizim için potonsiyeli yüksek olan çok önemli bir ülke. Yıldız Holding bizim için önemli bir stratejik ortak. Türkiye'den Ortadoğu ülkelerine ihracata başlamayı planlıyoruz.



2


Turkcell ekonomiye destek çıkıyor


Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, hain darbe girişimine verecekleri en güzel cevabın, 'ülkemize ve ekonomimize inancımızı teyit etmek' olacağını söyledi. Yaptığı yazılı açıklamayla cunta girişimine tepkisini dile getiren Terzioğlu, “Bu olayların kısa vadeli bazı etkileri sözkonusu olabilecekse de, uluslararası kamuoyunun bilmesi gerekir ki; bu başarısız bir darbe girişimidir, ekonomimiz ve finansal kurumlarımız ayaktadır ve görevlerinin başındadır. Böyle bir terörist girişimin Türkiye'yi istikrarsızlığa savurmamış olması, önümüzdeki günlerin daha parlak olacağının habercisidir; bu da bize cesaret veriyor” dedi.







İLETİŞİM AĞIMIZ AYAKTA


Başarısız darbe girişiminin tüketici eğilimlerinde veya Turkcell'in operasyonlarında herhangi bir etkisi olmadığına da dikkat çeken Terzioğlu, “İletişim ağımız ayaktadır. Kesintisiz olarak işleyişini sürdürmektedir. Müşterilerimizin ürün ve servislerimize talepleri, akıllı cihazlara olan ilgisi, kullanım alışkanlıkları bir değişiklik olmaksızın sürmektedir, tüketici harcamalarına yönelik olarak halihazırda bir tehdit görmemekteyiz” diye konuştu.



3 YILLIK FİNANSMAN HAZIR


Planladıkları yatırımlar ve uluslararası satın alma planları da dahil olmak üzere önümüzdeki 3 yıllık ihtiyaçların finansmanını güvenceye aldıklarını belirten Terzioğlu, uluslararası piyasalara erişimlerinde bir sıkıntı olmadığı geleceğe daha güvenli baktıklarını kaydetti.



3


Körfezli yatırımcıgüveni gördü


Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Türk ekonomisinin tüm varlık ve gücüyle istikrarını sürdüreceğini bildirdi. Yaşanan elim hadiseye karşı toplumun her kesiminin güçlü bir reaksiyon göstererek sağlam duruş sergilemiş olmasının, hem demokrasinin gücünü hem de milletin demokrasiye olan inancını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Uğurcan, “Kalkışma girişiminin, Türkiye'nin ana gidişinde, ekonomisinde ve finansal piyasalarında, bir major değişiklik, bir trend değişikliği yaratmayacağı konusunda özellikle Körfez ülkelerindeki konsorsiyum ortaklarımızı ve yerli-yabancı gayrimenkul yatırımcılarımızı bilgilendirdik" dedi. Uğurcan,



Merkez Bankası'nın limitsiz olarak likidite garantisi vermesinin yabancı yatırımcıların güvenini sürdürme açısından olumlu


etki yaratabilecek çok önemli bir girişim olduğunu kaydetti.



4


SOCAR: En büyük limanı yakında açıyoruz

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Türkiye'ye güvenlerinin tam olduğunu, bu ülkedeki tüm yatırımları ve projeleri tüm hızıyla devam ettireceklerini bildirdi. FETÖ darbe girişimini ve SOCAR'ın gelecekte Türkiye'deki faaliyetlerini değerlendiren Abdullayev, bu gibi girişimlerin sadece demokrasi ve hukuka değil, ekonomik kalkınmaya da büyük darbe vurduğunu belirtti.



YATIRIMLARIMIZ EKONOMİYE GÜVENİN SEMBOLÜ


SOCAR'ın Türkiye'deki faaliyetlerinden de bahseden Abdullayev, “Türkiye'de toplam değeri 18 milyar doları geçen ve Avrupa'nın enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik projelerimiz tam gücü ve hızıyla devam edecektir. Star rafinerisi 2018'de faaliyete başlayacak. Ege denizi bölgesinin en büyük konteyner limanını yakın zamanlarda açacağız. Petkim'deki faaliyetimiz Türkiye'ye ve ekonomisine olan güvenimizin sembolü. SOCAR olarak Türkiye'de doğrudan ve dolaylı olarak 40 bin kişilik aileyi temsil ediyoruz. Türkiye bizim evimiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'deki yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.



5


İlk A320NEO'ya Demokrasi adı verildi






Pegasus Hava Yolları, 2012 yılında verdiği ve verildiği tarih itibarıyla Türkiye'nin en büyük uçak siparişi olan 100 Airbus siparişinden ilkini üretici firmanın Almanya'nın Hamburg kentindeki fabrikasından teslim aldı. A320neo uçağına yaşanan darbe girişine tepki olarak “Demokrasi” adı verildi. “Demokrasi” adını verdiği TC-NBA kuyruk tescili yeni A320neo uçağı ile aynı zamanda motor üreticisi CFM'in Leap serisi motorlarının da dünyadaki ilk müşterisi oldu. Airbus'ın Hamburg'daki tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Pegasus'u temsilen CEO Mehmet T. Nane, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Serhan Ulga ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk katıldı. Törende Airbus'ı Başkan ve CEO Fabrice Brégier de hazır bulundu.






#Darbe girişimi
#Socar Türkiye
٪d سنوات قبل