|

İstanbul-İzmir karayolunda tatil yoğunluğu!

Ege Bölgesi yönüne giden tatilciler, karayolunun Balıkesir kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Yeni Şafak
17:26 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 17:40 - 23/06/2017 Cuma
AA
İstanbul-İzmir karayolu​nda tatil yoğunluğu!
İstanbul-İzmir karayolu​nda tatil yoğunluğu!

Ege Bölgesi yönüne giden tatilciler, İstanbul-İzmir karayolunun Balıkesir kesiminde yoğunluğa neden oldu. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden yola çıkıp 4 günlük bayram tatili için Ege Bölgesi yönüne gidenler, İstanbul-İzmir karayolunun Susurluk-Balıkesir kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Aşırı yoğunluk nedeniyle yolda denetim yapan jandarma ve polis ekipleri, sürücülere dikkatli olmaları uyarısında bulundu, broşür dağıttı. Yetkililer, güzergahtaki araç yoğunluğunun en az 10 kat arttığını belirtti.

İstanbul Otogarı’nda bayram yoğunluğu

Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı’nda bayram yoğunluğu başladı. Ramazan Bayramı’nı şehir dışında geçirmek isteyenler biletleri günler öncesinden tüketirken, otobüs firmaları yoğun talebi karşılayabilmek için ek seferler koydu.Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullar yollara düştü. Karayoluyla şehir dışına çıkan vatandaşlar Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı’na akın etti. Günler öncesinden biletlerin tükendiği otogarda otobüslerini bekleyen İstanbullular yoğunluğa neden oldu. Kimi vatandaşlar günler öncesinden biletlerini alırken, bilet almakta geç kalan vatandaşlar için ise otobüs firmaları ek seferler koydu.Bir otobüs firması yetkilisi, yoğun talebin ek seferlerle karşılandığını belirterek, “Şuan gelişler boş, gidişler dolu. İlave seferlerimiz var, onlarla telafi etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.Bayram yoğunluğunun akşam saatlerinde artacağını ifade eden bir başka görevli ise, “Vatandaş biletini aldı, akşam saatini bekliyoruz. İlave seferler koyduk. Tatil kısa olduğu için biraz sıkıntı” dedi.

#Balıkesir
#karayolu
#trafik
#İstanbul-İzmir karayolu
#tatil trafiği
7 yıl önce