|

İstanbul sahur vakti- Ramazan 2017 İstanbul'da sahur kaçta?

İstanbul sahur vaktini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan ayı bu gece yapılacak sahur ile başlayacak. Peki İstanbul'da sahur kaçta? Diyanet ezan vakitlerini ve İstanbul sahur vaktini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:36 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 18:57 - 26/05/2017 Cuma
Diğer
İstanbul sahur vakti- Ramazan 2017 İstanbul'da sahur kaçta​?
İstanbul sahur vakti- Ramazan 2017 İstanbul'da sahur kaçta​?

İstanbul sahur vakti içim hemen tıkla. Mübarek üç aylardan Ramazan ayı 27 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. Bu gece kalkılacak ilk sahur için vatandaşlarda sahur vaktini merak ediyor. İstanbul'da sahur kaçta diye merak edenler ve ramazan hakkındaki önemli bilgileri görmek isteyenler haberimizden tüm detaylara ulaşabilirler.


Oruç tutmanın saymakla bitmeyen faydaları-
Diyetisyen Dilara Yıldız, Ramazan ayının tüm yıl boyunca bedende biriken toksit maddeleri uzaklaştıran ve fizyolojik arınma sağlayan sağlığımız için adeta şifa niteliğinde olduğunu belirtti.Diyetisyen Dilara Yıldız, Ramazan ayının başlaması ile birlikte oruç tutmanın vücut için faydalarını anlattı. 11 ay boyunca aralıksız çalışan sindirim sisteminin rahatlayacağını belirten Yıldız, “Bedenimizde depo edilen zararlı yağlar bu dönemde erimeye başlar. Vücudumuzda yenilenme gerçekleşir. Kısacası sağlıklı kişiler için oruç tutarak bedeni dinlendirmek oldukça yararlı ve sağlık için ihtiyaçtır da denilebilir” ifadelerine yer verdi. Yıldız, özellikle tansiyon, böbrek ve diyabet hastalarının sadece uzman kontrolünde, kullanmaları gereken ilaçların sahur ve iftar saatlerine uygun olarak ayarlandıktan sonra oruç tutabileceklerini ifade etti.

Ramazan Ayında beslenmenin nasıl olması gerektiği konusunda da açıklayıcı bilgiler veren Yıldız, “Mutlaka sahur yapmalı ve sahurda kahvaltı tarzı beslenilmeli, en az 2-3 bardak su içilmelidir. Gece metabolizma hızı düşük olacağından, yediklerimizin yağa dönüşmemesi için midemizi yormayacak besinler tercih edilmelidir.

Örneğin, glisemik indeksi düşük ve ayni zamanda tokluk hissi sağlayacak kepek ekmeği, peynir, domates, salatalık, haşlanmış yumurta, yeşillikler, ayran ya da süt tüketilebilir. Ek olarak abartıya kaçmadan 1 porsiyon meyve de olabilir” dedi.İftarda aniden çok ve aşırı yemekten kaçınılması gerektiğini da vurgulayan Diyetisyen Dilara Yıldız, “Orucumuzu açarken 1 bardak ılık su ve 1 hurma ile başlayabiliriz. Sonrasında 1 kase çorba ile devam edip, mümkünse 10 dakika kadar beklemeye çalışmalıyız.

Gün boyu uzun süre açlık dönemi ardından metabolizmamızın yavaşlaması sebebiyle sindirim de yavaş olacaktır. O nedenle birdenbire mideye besin yüklemesi yapmak, tansiyon yükselmesine, şişkinliğe, mide-barsak rahatsızlıklarına neden olabilir” diye konuştu.Kızartma gibi yağlı, ağırlık oluşturan yiyeceklerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini dile getiren Yıldız, şu önerilerde bulundu:“Ana yemeğin yanında salata olmasına özen gösterilmeli. Yemekler etli ise aşırıya kaçmadan ölçülü tüketilmeli. Yavaş yavaş iyice çiğneyerek yemeli ve Ramazan’da gaz şikayetini azaltmak için gıdalar çok sıcak veya çok soğuk tüketilmemelidir. Yemekler az sulu tüketilirse daha az yağ alınmış olur. Ödeme yol açacağından tuza dikkat edilmelidir. İftardan sonra hemen oturulmamalı, mutlaka kısa mesafeli yürüyüş yapılmalı, en azından hareket edilmelidir. Kabızlık problemine karşı lifli gıdalar tüketilmeli. İftardan yaklaşık 2 saat sonra ilk ara öğünde meyve veya sütlü tatlılar tercih edilebilir. Yine iftardan sonra ikinci ara öğün olarak yoğurt veya süt tüketilebilir. İftardan sahura kadar en az 10 bardak su tüketmeye özen gösterilmelidir.”

İstanbul Güngören’de fırınlara Ramazan öncesi denetim-
Güngören Belediyesi, Ramazan öncesinde fırınlar başta olmak üzere pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.Güngören Belediyesi, 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesi iftar sofralarının vazgeçilmezi pide üretimi yapan fırınlara yönelik denetim yaptı. Satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığı, hijyen şartlarına uygunluğu ve iş yerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeler kontrol edildi. Kurallara uygun olmayan işletmeler hakkında zabıt tutan ekipler, gerekli düzenlemelerin yapılması uyarısında da bulundu.Sağlık ve hijyen koşulları için sürekli denetimler yaptıklarını aktaran Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Halkın sağlığını ön planda tutarak, gıda konusuna büyük önem veriyoruz. Fırınlar da genel temizlik, portör ve sağlık muayene cüzdanlarının da kontrolünü gerçekleştirerek eksikleri tutanaklarla tebliğ edip, belli süre vererek uyarıda bulunuyoruz. Yapmış olduğumuz sıkı denetimlerle gösteriyor ki esnaf arkadaşlarımız istenilen düzeye gelmiş durumdalar. Bundan dolayı ekiplerimize ve iş yeri işletmecilerine teşekkür ediyorum” dedi.
#İstanbul
#Sahur vakti
#İstanbul sahur vakti
#Sahur kaçta
#Ramazan
#Oruç
7 yıl önce
default-profile-img