|

İstanbul'a ilk kar düştü! Anadolu Yakası'nda kar yağışı başladı: Aydos ormanı'ndan görüntüler...

Yurdun dört bir yanında hava sıcaklığı hızla düşerken, AKOM'dan İstanbul kar yağışı açıklaması geçtiğimiz gün gelmişti. İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağışı başladı. İstanbul'da ilk kar en yüksek kesimlerden biri olan Anadolu Yakası'nda bulunan Aydos'a düştü. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? İşte Aydos ormanı'ndan görüntüler ve İstanbul kar yağışına ilişkin son bilgiler...

12:34 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Kar yağışı
Kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise megakente sarı kodlu uyarıda bulunurken fırtına beklendiğini bildirdi. Bu noktada ''İstanbul'a ne zaman kar yağacak?'' sorusu merak edilirken İstanbul'a ilk kar düştü. İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi, ne kadar sürecek? İşte İstanbul'da kar yağışına ilişkin detaylar...

İSTANBUL'DA KAR YAPIŞI BAŞLADI

AKOM'dan kentin yüksek kesimleri ile kuzey bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur uyarısı yapılmıştı. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Anadolu Yakası'nın yüksek yerlerinden Aydos Ormanı'nda aralıklı kar yağışı başladı. 

İSTANBUL'DA HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı ülke genelinde 10 derece birden düşerek mevsim normallerinde seyredecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından salı günü için İstanbul ve İzmir dahil 18 il için sarı uyarı geldi. İstanbul ve çevresinde fırtına bekleniyor.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Sıcaklıkların İstanbul genelinde 8 -10 derece düşmesi bekleniyor. Kentte sağanak yağmur geçişleri de görülecek.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

AYDOS KAR YAĞIŞINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

MGM HAFTALIK HAVA TAHMİNİ

(9-15 Ocak 2024)

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

YURT KARA BÜRÜNECEK

Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, kar yağışı beklenen bölgelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havayla birlikte yarın öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yar kar yağışı olması bekleniyor. Kar yağışı yurdun kuzey bölgelerinde daha yoğun hissedilecek.

Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olma ihtimali yüksek."






#istanbul
#kar yağışı
#istanbul kar yağışı
#aydos ormanı
#istanbul hava durumu
4 ay önce