|

İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek? Meteoroloji son dakika uyardı...

"İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe uyarılar yayımlandı, İstanbul'da şiddetli fırtına etkisini göstermeye başladı. Boğaz'da gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Peki, İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek? Meteoroloji son dakika uyardı...

00:24 - 29/11/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek?
İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek?

"İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek? İstanbul'da fırtına kaç gün sürecek?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe uyarılarının ardından şiddetli fırtına etkisini gösteriyor. Öte yandan 5 günlük hava durumu raporu da ortaya çıktı. İşte uyarının detayları...

MGM HAVA DURUMU RAPORUNU YAYINLADI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.


İstanbul'da 28 Kasım Salı günü parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, Avrupa Yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kuvvetli olması beklendiğinde sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


FIRTINA ÇARŞAMBA'YA KADAR SÜRECEK!


Batı Karadeniz'de halen kuvvetli şekilde esmekte olan rüzgârın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren doğusunda, yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren batısında güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.


Fırtınanın, Çarşamba (29.11.2023) günü öğle saatlerinde batısı ile akşam saatlerinde doğusunda etkisini azaltması beklenmektedir. Marmara'da rüzgârın, yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

#İstanbul
#Fırtına
#Meteoroloji
#AFAD
5 ay önce