|

İstanbul'da kar yağışı için tarih verildi! İstanbul kar yağışı ne zaman?

İstanbul'da kar yağışı için meteoroloji tarih verdi. İstanbul kar yağışının ne zaman beklendiğini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerinde önümüzdeki hafta içi soğuk ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olacağı yer aldı. İstanbul'da kar yağışının hangi tarihte beklendiğini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:27 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:42 - 7/12/2016 Çarşamba
Diğer
İstanbul'da kar yağışı

için tarih verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerinde, önümüzdeki hafta ülke genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olması beklendiği ifade edildi.

İstanbul

'u da etkileyecek olan soğuk ve yağışlı hava hafta başından itibaren etkisini gösterecek.

Kar

yağışının ne zaman başlayacağını merak eden vatandaşlar haberimizin detaylarından tüm hava durumu değerlendirmelerini görebilirler.



İstanbul'da kar ne zaman yağacak?


Meteoroloji, önümüzdeki hafta başından itibaren yeni bir soğuk hava dalgası etkisine girileceğini açıkladı. İstanbul'da kar yağışı 13 Salı günü sulu kar şeklinde, 14 Aralık Çarşamba günü ise yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceği bildirildi. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu raporunu ve uyarıları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.



için tıkla



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yarından itibaren hava sıcaklığının azalacağını duyurdu.



Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, cuma gününden sonra sıcaklıklar yükselecek ve hafta sonu güneşli geçecek. Haftanın ilk gününden itibaren de yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.



Salı ve çarşamba gününe dikkat


Uzun vadeli tahminlere göre 13 Aralık Salı gününden itibaren ise yurtta soğuk hava ve kar yağışı etkisini gösterecek. Yurdun iç ve doğu kesimleri için buzlanma ve don uyarısı yapılırken, salı günü İstanbul'da da karla karışık yağmur bekleniyor.



14 Aralık Çarşamba günü ise yurdun büyük bölümünde ve İstanbul'da kar yağışı bekleniyor.





METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve Ardahan ile bu akşam saatlerinde İstanbul, Balıkesir, Kütahya ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde örtü yapacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.



UYARILAR


KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Orta ve Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni örtü yapacağı tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


#İstanbul
#Kar yağışı
#İstanbul'da kar ne zaman yağacak
#Hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce