|

Kars'ta kar yağışı etkili oldu-Kars hava durumu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji'den yapılan kar hava durumu tahminlerini ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:43 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 16:50 - 25/10/2016 Salı
AA

Kars hava durumu tahminlerini sizlerle paylaşıyoruz. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.



Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesi sebebiyle, ilçe merkezinde gün boyu etkisini gösteren yağmur, akşam saatlerinde kar yağışına dönüştü.



için tıklayınız



Yollarda biriken kar sebebiyle bazı araç sürücüleri güçlükle ilerleyebildi. Bazı sürücüler de araçlarının üzerine biriken karı temizlemeye çalıştı.



Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'na gelerek kar topu oynayıp hatıra fotoğrafı çektirdi.



Meteoroloji yetkilileri, Kars il merkezinde karla karışık yağmur yağdığına işaret ederek, kar yağışının özellikle gece saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde etkisini artırarak devam edeceğinin tahmin edildiğini ifade etti.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Sinop, Tokat, Artvin, Mardin, Batman, Siirt ve Kocaeli çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



#kar
#Kars
#Sarıkamış
#Kar yağışı
#Meteoroloji
8 yıl önce