|

Kimi bakan oldu kimi milletvekili

Yurt dışından gelerek Türkiye bursları ile eğitim gören isimler, 25 Kasım’da İstanbul’da buluşacak. Şimdilerde ülkelerinde önemli görevler alan Türkiye mezunlarından, kimi başbakan yardımcısı kimi bakan kimi ise milletvekili oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 00:01 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye mezunları, 25 Kasım’da İstanbul’da buluşacak.
Türkiye mezunları, 25 Kasım’da İstanbul’da buluşacak.

Yurt dışından gelerek Türkiye bursları ile eğitim gören ve ülkelerinde önemli görevler alan Türkiye mezunları, 25 Kasım’da İstanbul’da buluşacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen “Türkiye Yeniden: Mezun Buluşması”na dünyanın dörtbir yanından Türkiye mezunları katılacak. Buluşmada, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından programın tanıtımı yapılacak. Türkiye’nin 1992 yılında başlattığı burs programının 25. yıldönümünün kutlanması gerçekleşecek. Aynı zamanda dünyanın 160 ülkesinde bulunan yaklaşık 150 bin Türkiye mezunu ile yeniden irtibat kurulmuş olacak.

O İSİMLERDEN BAZILARI ŞÖYLE:

Türkiye’ye Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov, Ürdün Başbakan Yardımcısı Dr. Mamdouh Saleh Alabbadi, Somali Bayındırlık ve İskan Bakanı Sadiq Abdullahi Abdi, Tanzanya Savunma Bakanı Hüseyin Mwinyi, Filistin Bakanı Dr. Allam Mousa, Hersek Neretva Kantonu Parlamentosu Eğitim ve Kültür Bakanı Dr.Raşid Hadzovic, Afganistan Milletvekili Kudretullah Zeki, Moğolistan Milletvekili Ayursaikhan Tumurbaatarev, Ürdün milletvekili Abdulrazzak Tbayshat, Bosna-Hersek Milletvekili Salmir Kaplan, Irak Türkmen Cephesi milletvekili ve parti yönetim kurulu üyesi Aydın Maaruf Selim, Bosna Hersek Federasyon Temsilciler Meclisi Milletvekili Salmir Kaplan, Kazakistan Büyükelçi Abzal Saparbekuly, Türkmenistan Büyükelçi İshankuli Amankuliyev, Slovakya Enerji Şartı Sekretaryası Genel Sekreteri-Büyükelçi Urban Rusnak geliyor. Bunun yanında Türkiye bursu ile okuyan doktor, akademisyen, imam, iş adamı, CEO, yazar gibi birçok meslekte görev yapan isimler bir araya gelecek.


Sınırsız yardım ve sevgi gördük

* Türkiye'de burslu üniversite öğrenimi görmeye 1957'de hak kazanan Ürdünlü Abdurrezzak Tabişat, ülkesine döndükten sonra 4 dönem bakanlık, 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. Tabişat, "İstanbul potansiyelimi ortaya çıkardı. Türkiye'den sınırsız yardım ve sevgi gördük" dedi.


Ufkumuz gelişti

* YTB'nin burs imkanıyla Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Aydın Maruf, 23 yıl aradan sonra Erbil'deki IKBY Parlamentosu'nda Irak Türkmen Cephesi'nin ilk milletvekili oldu. Maruf, "Türkiye'de eğitim aldıktan sonra ufkumuz gelişti" dedi.

#Türkiye
#Mezun
#Eğitim
#Aydın Maruf
6 yıl önce