|

Korona onlara vız gelir: Hastalığı yenip yine vatandaşlar için hizmete koştular

Koronavirüse karşı en büyük mücadeleyi veren sağlık çalışanları bir kez daha alkışları üzerine topladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Servisinde görev yapan 4 sağlık personeli koronavirüsü yenerek alkışlarla görevlerine geri döndü..

13:49 - 16/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 13:59 - 16/04/2020 Perşembe
IHA
Alkışlarla karşılanan sağlık personellerine çiçek takdim edildi.
Alkışlarla karşılanan sağlık personellerine çiçek takdim edildi.

ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Servisinde görevli 1 doktor, 2 hemşire ve 1 yardımcı sağlık personeline koronavirüs hastalığı belirtileri göstermeleri üzerine test yapıldı. Sonuçları pozitif çıkan sağlık personelleri çalıştıkları hastanede tedavi altına alındı.


Hastane yönetimi yalnız bırakmadı

Yeniden sağlıklarına kavuşan sağlık personellerini görevlerinin başına döndükleri ilk günde Hastane Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, Prof. Dr. Kenan Karbeyaz, Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Doç. Dr. Tufan Öge ve tüm hastane yönetimi yalnız bırakmadı.


  • Hastane Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç, yaptığı konuşmada, Eskişehir’de ilk vaka görüldükten 10 gün sonra ESOGÜ Hastanesinde ilk vakanın görüldüğünü, Üniversite Hastanesi olarak bu süreci daha kontrollü ve sakince yürüttüklerini belirtti.
    Koronavirüs testi pozitif olup tedavi gören sağlık personellerine geçmiş olsun dileklerini ileten Karakılıç, sağlık personelinin Corona’yı rahat atlatmış olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Antikorları şifa dağıtacak

Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç , hastaların serumunda oluşan antikorların tedaviye ihtiyacı olan hastalara verilerek onların tedavi süreçlerinin kısaltılmasına destek olunabileceğini ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bununla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi.

#eşkişehir
#koronavirüs
#sağlık çalışanı
#salgın
#pandemi
4 yıl önce