|

KPSS sonuçları açıklandı mı? 2016 KPSS önlisans sonuçları

KPSS sonuçları açıklandı mı? 2016 KPSS önlisans sınav sonuçları ile ilgili son gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans düzeyi sınav sonuçları henüz açıklanmadı. İşte detaylar.

Yeni Şafak
21:18 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 19:23 - 27/10/2016 Perşembe
Diğer
KPSS sonuçları

açıklandı mı? İşte bu sorunun yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 16 Ekim tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)

önlisans düzeyi

sınav sonuçları henüz açıklanmadı.

2016 KPSS önlisans sınav sonuçları

nın yaklaşık 5 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM'den KPSS sonuçları ile ilgili duyuru yapıldığında haberimizden sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. KPSS sınavları ile ilgili bilgileri buradan görebilirsiniz.



için tıklayınız (ÖSYM'den sonuçlar açıklandığında bu adresten erişebilirsiniz.)



SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI


Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.



ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.



DEĞERLENDİRME


Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.



Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az bir soruyu doğru ya da yanlış işaretlemesi gerekir.



Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.



Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.



KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman olacak?


ÖSYM ortaöğretim sınavında tarih değişikliğine gitti. 23 Ekim'de yapılacak olan sınav 20 Kasım'a ertelendi. Saatinde de değişiklik yaşandı. 09:30'ta olması gereken sınavı saat 10:00'da yapılacak.



Sınavda yanınızda olması gerekenler nelerdir?


Kurum sınav zamanında yanınızda bulunması gerekenleri açıkladı. Nüfus cüzdanı, süresi geçmeyen pasaport, aday asker ise, askeri kimlik belgesi yanında bulundurması gerekmektedir. Aday kimlik belgesinin fotokopisi ile gelirse, sınava alınmayacak, sınavı kabul edilmeyecektir.



Sınavda yanınızda olmaması gerekenler nelerdir?


Cüzdan, cep telefonu, teknolojik aletler, çanta, saat, anahtar, kitap, ders notları, defter, müsvedde kağıt, su haricinde (şeffaf plastik ve üzerinde etiketi olmayan) içecekler.



Hangi sınavların tarihleri değişti?


23 Ekim'de yapılması beklenen ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak. (Sınav saati 09:30'tan 10:00'a alınmıştır)



6 Kasım'da yapılması beklenen 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.



20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak.





İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ BİLGİSİ


Başvuru işlemi sonrası Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dâhil olan veya bir başvuru merkezinde sınav başvurusu esnasında internet erişim şifresi talebinde bulunan adaylara ücretsiz olarak geçici şifre verilmektedir. Şifre geri dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir. Bu nedenle şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adaya aittir. Şifre ile adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.



Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.



Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.



Tutuklu/hükümlü olması nedeniyle bizzat ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine gidemeyecek olan adaylara, bulundukları cezaevi müdürlükleri tarafından şifre verilebilecektir. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğu için bizzat ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine gidemeyecek olan adaylara ise askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile ÖSYM'ye müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir.



Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.



ADAYLARIN İNTERNET ORTAMINDA YAPABİLECEKLERİ İŞLEMLER


Adaylar; kılavuz bilgilerine, sınavlar ve başvurular ile ilgili duyurulara, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişeceklerdir. Ayrıca; başvuru işlemini tamamladıktan sonra, https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen İnternet adreslerinde adayların yapabileceği başlıca işlemler şunlardır: a) Bireysel başvuru hakkı olan adaylar için İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapma b) Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görme c) ÖSYM'nin belirleyeceği tarihlerde, sınava ilişkin bilgiler ile kimlik ve iletişim bilgilerini değiştirme d) Eğitim bilgilerini öğrenme, varsa engel durumu bilgilerini görme/inceleme e) Sınava giriş belgesi edinme f) Sınav/yerleştirme sonuç bilgilerini öğrenme g) Tercih yapma h) Cevap kâğıdını görüntüleme i) Evrak referans numarası alma ve şifresini değiştirme.




#ÖSYM
#KPSS
#2016 KPSS önlisan
#Sınav sonuçları
#KPSS sonuçları
8 yıl önce