|

KPSS sonuçları sorgulama! Sonuc.osym.gov.tr KPSS sonuç sayfası

21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavının sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar, sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden ÖSYM aday şifreleriyle öğrenebilecek. İşte KPSS sonuçları sorgulama...

Yeni Şafak
14:23 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 14:36 - 16/06/2017 Cuma
Diğer
KPSS sonuçları sorgulama
KPSS sonuçları sorgulama
KPSS sonuçları
sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen KPSS sınavının ardından gözler ÖSYM’ye çevrilmişti. Sonuçların ise ne zaman açıklanacağı bir hayli merak ediliyordu. Açıklanan akademik takvime göre KPSS sonuçları bugün erişime açılıyor. Sonuçlar,
sonuc.osym.gov.tr
üzerinden erişime açılacak. Aday şifrelerinizle birlikte sonuçlara ulaşabileceksiniz…
( Sonuçlar açıklandığında bu adresten öğrenilecek. )
KPSS 2017 A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ve KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları
16 Haziran Cuma günü resmen adayların erişimine açıklanacak.
KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak?

KPSS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı da bir hayli merak konusu oldu. Gün içinde sonuçları sorgulayanlar şimdi de saat kaçta açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM ise açıklanma saati ile ilgili bir bilgi vermedi.

KPSS soruları erişime açılmıştı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21 Mayıs'ta yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri) temel soru kitapçıkları, sınava başvuran adayların, soruları inceleyebilmeleri amacıyla erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, KPSS'ye başvuran adayların 10 gün süreyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceği ifade edildi.

Adayların, KPSS A Grubu Genel Yetenek-Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 20'si ile Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) Temel Soru Kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10'una ulaşabileceği bildirildi.

KPSS A grubu ve öğretmenlik sınav sorularının, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde ve telif hakları ÖSYM'ye ait olacağı belirtilirken, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı kaydedildi.

#KPSS
#KPSS sonuçları
#ÖSYM
7 yıl önce