|

Küçük Prens'in yıldızları ve barbun balıkları elele

Ana fikri Bodrum Kalesi, dolunay, barbun balıkları ve Küçük Prens'in yıldızları olan 'Çocuklar İçin Manzara Heykelleri Sergisi'nin tek hedefi var, minik dudaklarda bir gülümseme

00:00 - 16/09/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 15/09/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Küçük Prens'in yıldızları ve barbun balıkları elel
Küçük Prens'in yıldızları ve barbun balıkları elel

Heykeltıraş Birhat Mavitan yeni sergisini çocukları mutlu etmek ana hedefiyle açtı. Geçtiğimiz gün, Oasis Nurol Sanat Galerisi'nde açılan “Çocuklar İçin Manzara Heykelleri” başlıklı sergi duvara asılabilen heykellerden oluşuyor. Mavitan'ın temel esinini dolunay, barbun balıkları, Küçük Prens'in yıldızı ve Bodrum Kalesi'nden aldığı sergi, 23 Eylül'e dek gezilebilecek. Mavitan sergilenen işleri nasıl hazırladığını şu sözlerle ifade ediyor: “Avucumdaki bebek elinin bir gün heykel veya resim yapabilmesini düşleyerek hazırladım”

DÜŞ BİR FİGÜRDÜR

Sergideki her heykel aynı zamanda üç boyutlu bir resim olma özelliği taşıyor. "Bilinenin aksine her heykelci biraz ressam, biraz mimar, rüyayı üç boyutlu gören sanatçıdır. Her rüyanın resmi yapılabilir, her resmin de heykeli. Gerisi tıraştır. Ama heykel 'tıraş' değildir. Zor iştir. Heykel, gölgesi düşen bir öyküdür. Önüne gelen de yapamaz, yapsa da olmaz. Kuvvetli rüya ister, donanım ister. " diyen Mavitan, heykelin bir düşün peşisıra geldiği görüşünde.

Sayısız sergi ve ödül sahibi Mavitan'ın bilinmeyen mekanlarda karşısına çıkan figürleri, düşlediği kimliklere büründürdüğü işleri, aslında toplu olarak tek bir hedefe hizmet ediyor: minik sanatseveri gülümsetebilmek.



14 yıl önce