|

Yeni mekanda yeni nesil caz

18. İstanbul Caz Festivali, yarın akşam, Haliç manzaralı ve yemyeşil bir konser mekanı ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Festivalin merakla beklenen 'gezgin cazcı'sı Jamie Cullum, santralistanbul Kıyı Amfi'de sahne alacak

00:00 - 5/07/2011 Salı
Güncelleme: 23:53 - 4/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni mekanda yeni nesil caz
Yeni mekanda yeni nesil caz

Caz müziği, melodik pop ve rock'la buluşturan, piyanist ve vokalist Jamie Cullum, yarın akşam saat 21.00'da festivalin yeni mekanlarından santralistanbul Kıyı Amfi'de İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. 18. İstanbul Caz Festivali'nin merakla beklenen konserlerinden biri olan Jamie Cullum konseri, santralistanbul'un güney ucunda yer alan Kıyı Amfi'nin Haliç'e bakan manzarasıyla, dinleyicilerine muhteşem bir gece yaşatacak.

GEZGİN BİR MÜZİSYEN

İngiltere'nin en başarılı caz müzisyenlerinden kabul edilen, swing caz standartları ile modern pop ve rock sound'unu ustaca bir araya getirdiği kendi orijinal tarzıyla bir Grammy ve iki Golden Globe kazanan, şarkıcı ve söz yazarı Jamie Cullum'un, Pointless Nostalgic, Twentysomething, Catching Tales ve The Pursuit albümleri dünya çapında 5 milyon kopyadan fazla sattı. Herbie Hancock'tan Christina Aguilera'ya birçok büyük sanatçıyla birlikte çalışan Cullum, Bridget Jones'un Günlüğü ve Clint Eastwood'un filmleri için bestelediği parçalarla da yakından tanınıyor. Üniversitede okuduğu yıllarda barlarda, otellerde ve yolcu gemilerinde piyano çalarak ve şarkı söyleyerek çalışmaya başlayan Cullum, enerjik performansıyla caz ekseninde gezinen bir “pop star” olarak kabul ediliyor. Daha önce 2005 yılında 12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin de konuğu olan ve büyük ilgi gören Cullum, caz eleştirmenleri tarafından "Caz'ın David Beckham'ı" olarak nitelendiriliyor.




13 yıl önce