|

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? 2017 Kurban Bayramı

2017 Kurban Bayramı’nın ne zaman olduğu ve bayram tatilin kaç gün olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve 31 Ağustos’un da yarım gün tatil olması nedeniyle Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı en çok merak edilenler arasında. Diyanet ise resmi site üzerinden Kurban Bayramı’nda tatil olacak günleri açıkladı. İşte 2017 Kurban Bayramı’na özel tüm ayrıntıları.

Yeni Şafak
10:01 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 27/07/2017 Perşembe
Diğer
Kurban Bayramı ne zaman?
Kurban Bayramı ne zaman?

2017 Kurban Bayramı tatilinin kaç gün ve ne zaman olacağı merakla bekleniyor. Tüm İslam alemi mübarek günlerden biri olan Kurban Bayramı için geri sayıma başladı. Hem ibadetlerini yerine getirmek hem de dinlenmek için şimdiden plan yapanlar Kurban Bayramı’nın kaç gün olacağını, bayramın ne zaman olacağını ve bayramla ilgili ayrıntıları merak ediyorlar. Peki 2017 Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün ve kurbanlık fiyatları ne kadar?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK, TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı’nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)

*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)

*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)

*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)

*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)



KURBAN’DA KESİLEBİLECEK HAYVANLAR

Kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da, deve 5; sığır ve manda 2; koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzları kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, kurban edilmesine mani teşkil etmez.



#Kurban Bayramı
#Kurban Bayramı ne zaman?
#Kurban Bayramı tatili
7 yıl önce