|

KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK ödemeleri sorgulama

KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK ödemelerini sorgulamak ve ücretlerin yatırılacağı tarihleri öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. KYK'dan yapılan burs/kredi ödemeleriyle ilgili açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
18:48 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:59 - 14/12/2017 Perşembe
Diğer
​KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK ödemeleri sorgulama
​KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK ödemeleri sorgulama
KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?
Öğrencilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını ve daha fazlasını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.
KYK
ödemelerini T.C kimlik no ile online olarak kolayca sorgulayabilirsiniz.
Kredi Bursum yattı mı
diye merak edenler sorgulama sayfasını haberimizden görebilir, ödemelerle ilgili KYK'nın açıklamalarını inceleyebilirler.
TAAHHÜTNAMELERİNİ 4-10 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA ONAYLAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME

2017-2018 eğitim öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunan ve 4-10 Aralık 2017 tarihleri arasında taahhütnamelerini onaylayan yurt içinde öğrenim gören öğrenciler ile yurt dışında öğrenim gören, taahhütname ve kefaletname işlemleri tamamlanan öğrencilere ilk ödeme ekim, kasım, aralık ayları dâhil olmak üzere üç aylık olarak yapılacak.

Ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre (0 ile bitenler 18, 2 ile bitenler 19, 4 ile bitenler 20, 6 ile bitenler 21 ve 8 ile bitenler 22 Aralık'ta) yapılacak.

İlk defa burs/kredi alacak öğrencilerin taahhütnamelerini nasıl ve ne zaman düzenlemeleri gerekmektedir?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini
internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini
internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs/kredi alacak öğrencilerin ödemeleri ne zaman yapılmaktadır?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Burs/kredi taahhütnamesinde bulunan kredi miktarı ile ödenen kredi miktarı aynı mıdır?

Burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler, taahhütnamede geçen “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre aylık bazda ve izleyen yıllardaki artış oranları dikkate alınarak tarafıma ödenecek olan öğrenim kredisi tutarını, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutar üzerinden, aşağıda belirtilen şartlarla Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (Kurum) ödeyeceğimi, öğrenim kredisi ve burs tutarları ile yıllar bazında artırılan bu tutarların tarafıma banka aracılığıyla ödenmesini, taahhütname aşamasında belirtilen tutarın tahmini rakam olduğunu“ kabul ve taahhüt etmektedir.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI ARACILIĞI İLE YAPILMAKTADIR

Burs/kredi ödemeleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvurulara istinaden mevzuat çerçevesinde Ziraat Bankası aracılığı ile yapılmaktadır.

Öğrenciler, hesap kartı ile ilgili sorgulama ve diğer işlemlerini
veya 444 00 00 ya da 0850 220 00 00 Ziraat Müşteri Hizmetleri üzerinden gerçekleştirebilecekler.
2017-2018 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri 1410 TL burs/kredi ödemesi alacak.

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı.


#KYK
#Kredi
#Burs
#Kredi ve Yurtlar Kurumu
#KYK ödemeleri
#Ödeme sorgulama
6 yıl önce
default-profile-img