|

LİG TV maç özetleri ve toplu sonuçlar burada!

LİG TV maç özetlerini ve toplu sonuçları haberimizden öğrenebilirsiniz. Spor Toto Süper Lig’de 5. hafta maçları oynandı ve toplu sonuçlar belli oldu. Beşiktaş ile Galatasaray derbide 2-2 berabere kalırken Fenerbahçe ise kendi evinde ağırladığı Gaziantep’i 2-1 mağlup etti. İşte LİG TV maç özetleri…

Yeni Şafak
09:33 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:37 - 26/09/2016 Pazartesi
Diğer

LİG TV maç özetlerini ve takımların durumlarını sizler için hazırladık. Fenerbahçe ligdeki ikinci galibiyetini alırken Beşiktaş ile Galatasaray berabere kalarak liderlik koltuğunu alamadı. Başakşehir ise liderliğini sürdürürken 2. sıraya Bursaspor geçti. İşte LİG TV maç özetleri…





Fenerbahçe - Gaziantepspor maçının ardından


SPOR Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ''Hücum futbolu oynadık, etkiliydik. Herkes keyif aldı. İlk yarıda tek gol attık, tek hatamız buydu. Bundan ders almalıyız. İlk yarıda çok enerji harcadık. İkinci yarı rakibin iyi olması normal. Çünkü kaybedecekleri yoktu. Bireysel bir hatadan rakibimiz golü buldu. Son anda golü bulmamız iyi oldu. Maçı hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.



Scout ekibinin Fenerbahçeli eski futbolculardan oluştuğuna değinen Advocaat, ''Yabancı kişilerden oluşmuyor. Rakiplerimizi izleyen kişiler Fenerbahçeli eski futbolcular. Programlarla rakiplerimizi izliyoruz. Rakipler anlamında bir sır kalmadı. Her tülü bilgi bize geliyor" diye konuştu.



"KUPALAR SEZON SONU KAZANILIYOR"

Sarı-lacivertli ekipte hedefleri ile ilgili konuşan Dick Advocaat, ''3 maçtan 1 puan aldığımızda da aynı şeyi söyledim. Kupalar sezon sonu kazanılıyor. Hiçbir şey değişmedi. 2 maçta 6 puan almamız güzel. Şu an yukarıdaki takımlarla 4 puan fark var. Her şey bizim elimizde. 1 puanla aldığımız 3 maçın 3'ünde de biz iyiydik. Herkesin formda olmaması ile alakalı da olabilir. Biz 3 maçı da kazanma şansına sahiptik. Bu benim fikrim" ifadelerini kullandı.


"ROBİN VAN PERSİE ŞU ANDA HAZIR DEĞİL, AATİF BEKLEMELİ"


Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie ve Aatif Chahechouhe'nun durumu ile ilgili açıklamalarda bulanan Advocaat, "Robin van Persie hazır değil şu anda. Hazır olmalı. Şu anda fiziksel kondisyonerimizle çalışıyor. Daha iyi forma girebilmek için elinden geleni yapıyor. Zaman gerekiyor. Aatif Chahechouhe'nun şans bulacağı günü beklemesi gerekiyor. 11 kişi sahaya çıkıyor, beklemeli. Diğer oyunculardan iyi olduğunu göstermesi lazım. Sezon uzun, herkese şans gelecek" şeklinde konuştu.



GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KARTAL: ''CESUR FUTBOL OYNAMAYA ÇALIŞTIK''

Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ise "İkinci yarı yaptığımız değişiklerle topun bizde olmasını sağladık. Cesur futbol oynamaya çalıştık. 1-0 gerideyken böylesine güçlü bir takıma karşı golü de bulduk. Oyunun son bölümünde pozisyonları değerlendiremedik. İki duran toptan gol yedik. Geçen hafta da aynı golü yedik. Şansızlık mı, başka bir şey mi diyelim. Bunla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İkinci yarıdaki oyundan dolayı oyuncularımı kutluyorum. Bursaspor maçı hazırlıklarına başlayacağız" dedi.





Beşiktaş Galatasaray maçının ardından notlar


Vodafone Arena'nın ilk derbisi nefes kesen bir maçın sonunda 2-2 beraberlikle sonuçlandı.


2-0 geriden gelerek 2-2'yi yakalayan Beşiktaş açısından gecenin en çok tartışılan olayı ilk yarı ve 2. yarıdaki kadro farklılığının sonucu belirlemesiydi


Bu sezon yapılan transferler ile Beşiktaş tarihinin en geniş kadrolarından birine sahip olan Şenol Güneş'in ilk yarıda Oğuzhan ve Olcay Şahan tercihi karşılaşma 2-0'a geldikten sonra en çok eleştirilen konu oldu.


Benfica maçında attığı frikik ve Akhisar Belediye maçlarında attığı ilk golün yanı sıra maç içinde etkili pas organizasyonlarını da yapan Talisca'nın yedeğe çekilmesi ve 10 numarada Oğuzhan'ın oynaması Siyah Beyazlıları ilk yarıda atak yapmakta zorlanmasına sebep oldu.


Oğuzhan Özyakup'un geçen sezon Atiba ile beraber Avrupa'nın bile en iyi orta saha ikililerinden biri olduğunu dile getiren Beşiktaş camiası ve spor otoriteleri, genç oyuncunun 10 numara pozisyonunda şu ana kadar etkili olamadığı konusunda birleşiyor.


Camiadan yükselen en yüksek ses ise Talisca'nın mutlaka 10 numarada sürekli olarak oynamasının gerekliliğiydi. Özellikle frikik ve duran toplarda etkili olan Talisca'nın gol attığı 2 maçın ardından yedek bırakılmasının doğru olmadığı sıklıkla dile getirilen maç notlarından biri oldu.



BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ: "BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN GENİŞ KADROLARINDAN BİRİNE SAHİBİZ"

Teknik direktör Şenol Güneş'e teknik, taktik ve kadro seçimi konusunda hiç bir şekilde karışmayan ve hocanın aldığı tüm kararlara saygı duyan Beşiktaşyönetimi ise Galatasaray maçında ilk yarıdaki etkisiz oyunu sadece Oğuzhan'a değil takımın tamamına yakınının kötü oynamasına bağlıyor.


İkinci yarıda toparlanan takımın 2-0'dan beraberliği yakalamasını ve hatta son saniyede galibiyeti kaçırmasının takım için önemli olduğunu ifade eden yöneticiler "Geçtiğimiz yıllarda derbilerde ve bir çok maçta geriye düştüğünde maçı çevirmekte zorlanan bir takımdan artık her durumda maçı alabilecek bir takıma ulaştık.Bu mutluluk ve güven verici bir olay.Kadro için hocamız başkaları tarafından elbetteki eleştirilebilir ama biz O'na çok büyük bir güven duyuyoruz.Beşiktaş tarihinin en geniş kadrolarından birine sahibiz ve hocamız bunu en doğru şekilde kullanacaktır" diyerek Şenol Güneş'e destek çıktı









#LİG TV
#Maç özetleri
#Beşiktaş
#Galatasaray
8 yıl önce