|

LYS tercih sonuçları bugün mü açıklanacak? ÖSYM 2017 LYS tercih sonuçları bekleniyor!

2017 LYS tercih sonuçları bugün mü açıklanacak? Yüzbinlerce öğrencinin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM tarafından alınan tercihlerin ardından sonuçlar beklenmeye başlandı. Üniversite adayları ise sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. İşte LYS tercih sonuçları hakkındaki detaylı açıklamalar.

Yeni Şafak
18:52 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:05 - 2/08/2017 Çarşamba
Diğer
​LYS tercih sonuçları bugün mü açıklanacak? ÖSYM 2017 LYS tercih sonuçları bekleniyor!
​LYS tercih sonuçları bugün mü açıklanacak? ÖSYM 2017 LYS tercih sonuçları bekleniyor!

LYS tercih sonuçları bugün açıklanır mı, sonuçlar ne zaman açıklanacak? Son günlerde üniversite adayları tarafından en çok merak edilen bu sorular ile ilgili bilgileri sizlere aktarıyoruz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26 Temmuz tarihinde sona eren tercih başvurularının ardından sonuçların açıklanması bekleniyor. ÖSYM, LYS tercih sonuçlarıyla ilgili net bir tarih yayınlamadı, ancak tercih sonuçlarının bugünlerde açıklanması bekleniyor. LYS tercih sonuçları açıklandığında sayfamızda paylaştığımız bağlantı üzerinden sonuçlara ulaşabilirsiniz. Tercih sonuçları sonrasında yerleştirme işlemleri başlayacak. ÖSYS kılavuzunda yer alan tercih ve yerleştirme işlemlerini de sayfamızdan bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

(Açıklandığında bu adresten erişim sağlanacak)
LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?
2017 yılı itibariyle yapılan üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin
https://sonuc.osym.gov.tr/
sayfasından erişime açılacak. LYS tercih sonuçları posta ile adreslere gönderilmeyecek ve sadece elektronik ortamdan öğrenilebilecek.
KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversite başvuruları hem internet üzerinden hem de üniversiteye giderek yapılabiliyor. Üniversite, kayıt işlem tarihlerini açıkladıktan sonra öğrenci o tarihler içerisinde istenilen belgeleri üniversiteye teslim etmesi gerekiyor.

YERLEŞTİRME

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır. Merkezî yerleştirme yöntemi aşağıda açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile seçme yöntemi ise 7. maddede anlatılmaktadır.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; ÖSYS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.

2017 yılında, ÖSYS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2017 yılı yerleştirme puanları ile 2017 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre YO Bilgisayar Operatörlüğü ile Yapı Ressamlığı programlarında puan türü bulunmamaktadır. Bu programlara yerleştirme yapılırken en yüksek YGS puanı kullanılacaktır. Ek puan, bu programı tercih edebilecek işitme engellilerin en yüksek YGS puanına uygulanacaktır (Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının ilgili alanlarından mezun olmak kaydıyla).

Tablo 3A ve Tablo 3B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen ek puan uygulanacak lisans programlarını göstermektedir.

Adayların hangi yükseköğretim programlarını tercih ettiklerinde ek puan alacaklarını öğrenebilmeleri için Tablo 3A’da, Tablo 3B.1’de ve Tablo 3C’de alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gereklidir.

Yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için YGS ve LYS’lerde en az kaç puan almak gerektiği Tablo 1F ve Şekil 5’de gösterilmiştir. Hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp, öğretmenlik programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sırasının ne olması gerektiği ise Tablo 1G’de yer almaktadır.

YGS ve LYS’lere giren adayların yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları YÖK’e elektronik ortamda iletilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır

#ÖSYM
#LYS
#LYS tercih sonuçları 2017
#LYS sonuçları
#Tercih
#yerleştirme
7 yıl önce