|

LYS tercihlerinde son gün ne zaman? LYS tarihleri 2017

LYS tercihlerinde son gün ne zaman? Sonuçların açıklanması ve tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte tercihlerin ne zaman biteceği merak konusu oldu. ÖSYM ise resmi site üzerinden LYS tercihlerinin son gününü açıkladı.

Yeni Şafak
16:24 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:26 - 22/07/2017 Cumartesi
Diğer
LYS tercihlerinde son gün ne zaman?
LYS tercihlerinde son gün ne zaman?

LYS tercihlerinde son gün ne zaman? İyi bir kariyer için iyi bir üniversite seçimi yapacak olan öğrenciler tercih süresince her şey ince eleyip sık dokuyor. Doğru bir tercihle geleceğini şekillendirecek olan öğrenciler bir yandan da LYS tercihlerinde son günü merak ediyor. ÖSYM ise tercih yapılacak son günü açıkladı…

DUYURU

(12 Temmuz 2017)

2017-ÖSYS: Tercih İşlemleri

2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin
internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Adaylar, ÖSYM’nin
internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde
internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.
Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde
internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. “Tercih Süresi” tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz. Merkezimize gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

2017-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna önemle duyurulur.

Başvuruda kaç tercih yapılabiliyor?

Kurumun belirlediği tercih sayısı 24.

Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kurum tercihler üzerinden sonuç takvimi paylaşmamıştır. Tercih sonuçlarının bir ay içerisinde açıklanacaktır.

1.2. ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?

Adaylar, Tablo 3'teki ön lisans, Tablo 4'teki lisans programlarına;

a) YGS ve/veya LYS yerleştirme puanları,

b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2017-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

1.3. YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞTİRİLEN ADAYLARIN OBP'LERİNİN ÇARPILACAĞI KATSAYILAR

2017-YGS/LYS sonucu ile bir yükseköğretim programına merkezî yerleştirmeyle yerleşen (Ek Yerleştirme dâhil) veya özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına kayıt olan adayların, 2018-YGS/LYS'lere girdikleri takdirde, OBP'lerinin çarpılacağı katsayı/katsayılar yarıya düşürülecektir.


#LYS
#LYS tercihleri
#LYS tercih günleri
7 yıl önce
default-profile-img