|

Manchester United UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu! Ajax-Manchester United özet

Manchester United UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu oldu. Bu akşam Avrupa Ligi'nde Ajax ile karşılaşan Manchester United karşılaşmadan 2-0'lık skor ile galip ayrılarak kupanın sahibi oldu. Ajax Manchester United maç özetini, gollerini ve önemli anlarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:42 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:56 - 24/05/2017 Çarşamba
AA
Manchester United UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu! Ajax-Manchester United özet
Manchester United UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu! Ajax-Manchester United özet

Manchester United UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu. UEFA Avrupa Ligi final maçında bu akşam Ajax ile Manchester United karşılaştı. Dev finalde gülen taraf 2-0'lık skor ile İngiliz ekibi Manchester United oldu ve kupanın sahibi oldu. Ajax Manchester United maçının geniş özetini, gollerini ve tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.


UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Manchester United, Ajax’ı 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.UEFA Avrupa Ligi Finali’nde İngiliz ekibi Manchester United ile Hollanda temsilcisi Ajax, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Friends Arena’da karşılaştı. Mücadeleye İngiliz ekibi etkili başladı. 19. dakikada Fellaini’nin ceza yayı gerisine pasında topla buluşan Pogba’nın şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve Manchester United 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarı da hızlı başlayan Manchester United, 48. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan Mata’nun kullandığı köşe atışında Chris Smalling’in kafayla indirdiği topu Mkhitaryan filelere gönderdi. (2-0) İlerleyen dakikalarda iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca mücadeleyi 2-0 kazanan Manchester United kupanın sahibi oldu.Karşılaşma sonrası Teknik Direktör Jose Mourinho ve futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Ajax Manchester United Özet


Genç oyunculardan oluşan Ajax, Hollanda Ligi'ni ikinci sırada bitirdiği için Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynarak gidecek.

Avrupa Ligi şampiyonu olan Manchester United, kendi ligini 6. bitirmesine rağmen UEFA'nın kuralları gereği gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak.


AJAX İLE MANCHESTER UNITED 5. KEZ KARŞILAŞIYOR

Manchester United ve Ajax, Avrupa kupalarında 5. kez karşılaşıyor. Taraflar, Avrupa'da oynadıkları maçlarda birbirlerine karşı ikişer kez galip geldi. Bu karşılaşmalarda Manchester United 5, Ajax 3 gol buldu. İlk kez 1976 UEFA Kupası'nda karşılaşan takımlar arasında tur atlayan taraf, Manchester United oldu. İlk maçı 1-0 kaybeden Manchester ekibi, rövanşı 2-0 kazanarak ikinci tura yükseldi. Manchester United, 2012'de UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda bir kez daha karşılaştığı Ajax önünde ilk maçı 2-0 kazandı, rövanşta ise 2-1 yenilmesine rağmen rakibini saf dışı bıraktı.

AJAX'IN 10. AVRUPA KUPASI FİNALİ

Avrupa kupalarında Ajax, 10'uncu kez final oynadı. Ajax, geçmiş yıllarda çıktığı 9 finalin 6'sından galip ayrıldı. İlk finaline Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1969'da çıkan Hollanda temsilcisi, Milan'a 4-1 kaybetti. Aynı kupada 1971, 1972 ve 1973 yıllarında üst üste 3 kez şampiyon olan Ajax, altın çağını yaşadı. Söz konusu yılların finallerinde sırasıyla Panathinaikos ve Inter'i 2-0 mağlup eden Ajax, Juventus'u ise 1-0 yenerek kupaya uzandı. UEFA Kupa Galipleri Kupası'nın 1987'deki finalinde Lokomotive Leipzig'i 1-0 yenerek şampiyon olan Ajax, 1988'de ise Mechelen'e aynı skorla mağlup oldu. O dönem çift maç üzerinden oynanan 1992 UEFA Kupası finalinde Torino'yu 2-2 ve 0-0'lık skorlarla geçen Ajax, 1995 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'ı 1-0 yenerek kupaya uzandı. Hollanda ekibi, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten 1996 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ise Juventus'a penaltılarda boyun eğdi.

MANCHESTER UNİTED AVRUPA'DA 7.KEZ FİNALDE

Manchester United, 7'nci kez Avrupa'da bir final maçına çıktı. İngiltere ekibi, daha önce çıktığı 6 finalin 4'ünü kazanma başarısı gösterdi. İlk finaline çıktığı 1968'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Benfica'yı uzatmalarda 4-1 yenen Manchester United, 1991'deki UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı da Barcelona'yı 2-1 geçerek kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1999'daki unutulmaz finalde Bayern Münih'i 2-1 mağlup eden Manchester ekibi, aynı turnuvanın 2008'deki finalinde ise normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Chelsea'ye penaltılarda üstünlük kurarak şampiyon oldu. Avrupa'da çıktığı son iki finali Barcelona'ya kaybeden Manchester United, rakibine 2009'da 2-0, 2011'de ise 3-1 kaybetmekten kurtulamadı.

Ajax - Manchester United maçındaki iki takımın 11'leri:

Ajax: Onana, Veltman, Riedewald, Sanchez, De Ligt, Traore, Klaassen, Younes,

Schone, Ziyech, Dolberg

Manchester United: Romero, Valencia, Smalling, Blind, Darmian, Herrera,

Fellaini, Pogba, Mata, Mkhitaryan, Rashford

#Ajax
#Manchester United
#UEFA Avrupa Ligi
#Şampiyon
#Özet
#maç özeti
7 yıl önce