|

MEB Destekleme ve Yetiştirme kursları 1. dönem ne zaman bitiyor?

Destekleme ve yetiştirme kurslarının 1. dönemi ne zaman sona erecek? 2. dönem başvuruları ne zaman başlayacak? İşte bu soruların yanıtını merak edenler haberimizden tüm detaylara ulaşabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında düzenlenen 2016-2017 Destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzunu haberimizden görebilirsiniz. İşte Meb'den son gelişmeler.

Yeni Şafak
17:49 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 15:04 - 21/10/2016 Cuma
AA
Destekleme ve yetiştirme kursları

1. dönem ne zaman sona erecek ve 2. dönem başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı (

MEB

) tarafından hazırlanan 2016-2017 Destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzunu sizlerle paylaşıyoruz. Kılavuzda yer alan bilgilere göre, Destekleme ve yetiştirme kurslarının 1. dönemi 15 Ocak 2017'de sona erecek. 2. dönem için öğrenci başvurularının alınması ise 13-19 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak.




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), destekleme ve yetiştirme kursları tanıtım kitapçığı hazırlandı.





Bakanlıktan yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları tanıtım kitapçığı yayımlandı.



Genel Müdürlükçe, öğrenci ve mezunlar için ücretsiz hizmet veren destekleme ve yetiştirme kurslarının tanıtımını yapmak ve rehberlik etmek amacıyla hazırlanan kitapçık, illere gönderildi.



Kitapçıkta, destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi, destekleme ve yetiştirme kursları e-kılavuzu, kurslarla ilgili sıkça sorulan sorular, kurslara ilişkin istatistiki bilgiler, destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili yapılan il çalıştayları yer aldı.



Destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili basında çıkan haberlerin paylaşıldığı kitapçıkta, Sivas'ta destekleme ve yetiştirme kursları ile gelen bir başarı öyküsüne de yer verildi.



KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI


5.1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.



5.2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.



5.3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.



5.4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.



5.5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.



5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.



5.7. Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.



6. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ


6.1. Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.



6.2. İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir.



6.3. Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için e-kurs modülü üzerinden “ders tamamlama” butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.



6.4. Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları, kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir.


#Destekleme ve Yetiştirme Kursları
#meb
#Mİlli Eğitim Bakanlığı
#Kurs dönemleri
#Kılavuz
8 yıl önce