|

Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularının yanıtı haberimizde. İşte uzun yıllardır Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek'in siyasi kariyeri ve biyografisi...

Yeni Şafak
14:29 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:56 - 18/10/2017 Çarşamba
Diğer
Melih Gökçek kimdir, nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.
Melih Gökçek kimdir, nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

Melih Gökçek kimdir, nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

Melih Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu. 1994 Türkiye seçimlerinde 6.500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığını kazandı ve halen Ankara'nın Belediye Başkanlığını yapmaktadır.


MELİH GÖKÇEK KİMDİR?

20 Ekim 1948 senesinde dünyaya gelen Melih Gökçek aslen Şanlıurfa Halfetili’dir Babası Avukat Ahmet Gökçek, Gaziantep il başkanı olduğu için Melih Gökçek’in çocukluğu Gaziantep’te geçmiştir.

Ankara Keçiören’den 20 Ekim 1948 senesinde dünyaya gelen Melih Gökçek, halen günümüzde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Melih Gökçek aslen Şanlıurfa Halfetili’dir. 1975 senesinde Nevin Gökçek ile hayatını birleştiren Melih Gökçek'in bu evlilikten iki evladı bulunmaktadır.

MELİH GÖKÇEK'İN SİYASİ KARİYERİ

25 Mart 1984 yerel seçimleri’nde Keçiören belediye başkanlığını kazandı. 1989 yerel seçimlerinde ikinci defa Keçiören belediye başkanlığı görevine aday oldu. Fakat seçimi kazanamadı. 1991 yılı hem siyasi hem bürokratik hayatında dönüm noktası yaşayan Gökçek, ANAP’tan istifa ederek Refah Partisi’ne geçti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

2 yıl 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu. 1994 Türkiye seçimlerinde 6.500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığını kazandı. Belediye başkanlığı görevindeyken “Periler Ülkesinde” adlı heykeli Altınpark’tan kaldırtırken sarfettiği “Böyle sanatın içine tükürürüm” sözü, tartışma yaratmıştır.

Refah Partisi’nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi’ne geçen Gökçek, 1999 yılı belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu, yapılan seçimlerde %33,7 oyla ve 30.000 oy farkıyla Ankara tarihinde iki kez üst üste seçilen ilk belediye başkanı oldu.


2004 yerel seçimlerinde üçüncü kez, 29 Mart 2009 yerel seçimleri seçimlerinde dördüncü kez, 30 Mart 2014 yerel seçimleri seçimlerinde 5. kez aynı göreve geldi ve Ankara tarihinde ilk kez beş dönem üst üste büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu. Ankara’da en uzun süre görev yapan belediye başkanıdır.

Başkanlık yaptığı dönemde büyükşehir belediyesi “Avrupa Şeref Bayrağı” (2001) ve “Avrupa Şeref Plaketi” (2003) ile ödüllendirilmiştir. 10 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verilen Avrupa Ödülü’nü parlamento başkanı Lluís Maria de Puig’den almıştır.

Mayıs 2010’da OICC Toplantısı'nda Belediye Projeleri alanında 4 ayrı kategoride verilen ödüllerin 3'ünü toplayan Ankara, “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi” ile Kentsel ve Bölgesel Planlama Birinciliği'ni, “Göksu Park” ile Çevre Düzenlemesi Birinciliği'ni ve “Mogan Park” ile de Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliği'ni 54 ayrı ülkeden 170 temsilcinin arasında kazandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gökçek açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının istendiği yönündeki iddialar üzerine "Şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü, bir değişim, dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MelihGökçek’in istifasının istendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Parti Sözcümüz Mahir Bey gerekli açıklamayı yaptı. Partimizin bütün kurumları ile birlikte herhangi bir birime, bu belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire, süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü, bir değişim, dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu bütün bunları kapsayan bir konuydu. Bu noktada da çok daha iri, dinamik ve güçlü bir yapıyla inşallah seçimlere hazırlanıp gireceğiz" diye konuştu.Kuzey Irak’a operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Erdoğan, "Hep söylüyorum bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasında bulundu

AK Parti Sözcüsü Ünal: Gerçeği yansıtmıyor


AK Parti Sözcüsü Ünal, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifayı kabul etmediği söyleniyor..." sorusu üzerine, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'in istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.


#Melih Gökçek
#Melih Gökçek nereli
#Melih Gökçek yaşı
#Melih Gökçek kimdir
6 yıl önce
default-profile-img