|

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'da sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Meteoroloji'den 5 il için yapılan uyarıları ve detaylı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:07 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:19 - 30/03/2017 Perşembe
AA
Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı
Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'da sağanak yağmur bekleniyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugünden itibaren 2 Nisan Pazar gününe kadar havanın, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'da sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.



Tunceli ve Bingöl'de yağmur şeklindeki yağışların, Elazığ, Malatya ve Adıyaman'da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmasının beklendiği aktarılan açıklamada, yağışların pazar günü öğle saatlerine kadar aralıklarla süreceği kaydedildi.



Elazığ, Malatya ve Adıyaman'daki yağışların yer yer kuvvetli olmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, yağışlardan dolayı su baskını, yıldırım çarpması, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarla ilgililerin tedbirli olması uyarısında bulunuldu.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM -

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Manisa, Muğla, Aydın, Bilecik, Eskişehir, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Ankara'nın güney ve batı, Bursa'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimleri ve akşam saatlerinde Manisa çevrelerinde gök gürültülü sağanak, Erzurum, Bingöl ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : yağışların; yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.




#Meteorolojik Uyarı
#sağanak yağmur
#Malatya
#Elazığ
#Bingöl
#Tunceli
#Adıyaman
#hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce